25.10.2022
Autor
Premsa TMB

TMB anuncia els guanyadors de la 16a edició del Concurs de Relats Curts

Subtítol

S’ha recuperat l’acte d’entrega de premis en format presencial en una edició marcada per la celebració del Centenari de la Xarxa de Bus

 

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de lliurament de premis als guanyadors de les diferents modalitats de l’edició número 16 del Concurs de Relats Curts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), sota el lema Imagina.

Les quatre categories del concurs (Relat Lliure, Conte Infantil, TuitRelat i Instarelat) han tingut com a fil conductor els transports públics, amb una categoria ben especial enguany: el Centenari de la Xarxa de Bus.

Entre tots els relats finalistes, el jurat ha anunciat els guanyadors per a cada categoria amb els seus corresponents premis:

  • un viatge a Porto (vol gentilesa de Vueling) per a dues persones per al guanyador del Relat Lliure
  • una tauleta (gentilesa de Telefònica), un Curs Virtual Exprés de Narrativa i un lot de llibres (gentilesa de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès) per als millors TuirRelat i Instarelat
  • un viatge a Dublín (vol gentilesa de Vueling) i un sopar experiència Moritz per a dues a persones com a premi especial a la temàtica Centenari de la Xarxa de Bus
  • invitacions per al telefèric de Montjuïc
  • invitacions per al Tibidabo i el Zoo de Barcelona
  • invitacions culturals
     

El jurat del concurs que ha decidit els guanyadors de les diferents categories ha tingut en compte la qualitat narrativa, l’originalitat del relat i la relació de la història amb TMB.

La iniciativa es fa amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’Institut de Cultura de Barcelona, a través del Grec Festival, el Zoo de Barcelona, el Parc d’Atraccions Tibidabo, el telefèric de Montjuïc, Telefónica, Vueling i Moritz.

Els usuaris han pogut participar en quatre categories: Relat lliure, Conte infantil, TuitRelat InstaRelat. Tots els premiats estan esmentats amb el seu àlies o perfil de participació.

Els guanyadors de la categoria Relat lliure han estat els següents:
 

  • Guanyador 1r premi: Els vells records, de Kokoro
  • Guanyador 2n premi: La cosa terrible, de Dindira

Els guardonats de la secció Conte infantil han estat els següents:
 

  • Guanyadors, categoria de 8 a 12 anys: primer premi per a Els cent anys del bus, de DDLTG, de l’escola Xaloc, i segon premi per a El concierto de V.M., de l’Escola Thau.
  • Guanyadors, categoria de 13 a 17 anys: primer premi per El Tilling-Stevens ressuscita, de Periquis, de l’Aula Escola Europea, i segon premi per a Una tarda d’estiu de 1922, d’Angelina de l’Institut Jaume Balmes.

Els guardonats de la categoria TuitRelat han estat:
 

  • Guanyador 1r premi: @claire_a_30
  • Guanyador 2n premi: @JoaqunValls1

Els guardonats de la categoria InstaRelat són:
 

  • Guanyador 1r premi: @mary_trentaonze
  • Guanyador 2n premi: @ruthmaguayaq

A més, els relats escollits com a guanyadors de la categoria d’empleats de TMB han estat Papallona blanca, de Targayen, i en segona posició Luna de abril, de Golondrinas en Noviembre. Els relats més votats (aquest any hi ha hagut un empat) al web del concurs són Las vías de la vida, d’Amalgama, i Rampa sol·licitada, de Petisa, tots dos participants de la categoria Relat Lliure.

Enguany, la 16a edició del Concurs de Relats Curts de TMB rebut un total de 779 relats. Per categoria, les xifres han estat les següents: 592 relats lliures, 81 tuitrelats, 62 instarelats, 44 contes infantils. El web del concurs ha rebut 35.227 visites i s’han registrat més de 6.800 votacions.

Darrera modificació
25.10.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-anuncia-guanyadors-de-16a-edicio-concurs-de-relats-curts