Autor
Carme Becerra

El tour de busos clàssics de TMB arriba a Vilapicina i la Torre Llobeta

La jornada, aquest diumenge 9 d’octubre, s’emmarca en l’exposició de vehicles que organitza el Club Clàssics Barcelona Ciutat.

El diumenge 9 d’octubre, entre les 9.30 i les 13.30 hores, el barri de Vilapicina i la Torre Llobeta (al districte de Nou Barris) serà l’escenari d’una nova visita de tres peces del patrimoni històric de la Fundació TMB, dins dels actes que s’organitzen amb motiu de la celebració del Centenari de la Xarxa de Bus de Barcelona.

En aquesta ocasió, els busos de TMB (el Dodge Brothers 240, el Pegaso 6038 i el Chausson Urbas 59) estaran més que ben acompanyats, ja que la seva visita s’emmarca dins de l’exposició de vehicles clàssics que organitza el Club Clàssics Barcelona Ciutat.

Els vehicles estaran estacionats a la plaça Carmen Laforet. Aquest espai va ser, durant molts anys, l’emplaçament de les emblemàtiques Cotxeres de Borbó, un recinte de més de 17.000 m2 que datava del 1901. Allà s’hi van acollir primer tramvies i més tard autobusos, fins al seu enderrocament l’any 2003.

TMB està celebrant el Centenari de la primera Xarxa d’Autobusos de Barcelona durant l’any 2022. Es tracta d’un programa d’activitats extens i per a tots els públics que pretén posar en valor el patrimoni històric de TMB i alhora explicar el present i el futur de l’autobús urbà de superfície, reivindicant-lo com un mode de moure’s sostenible i segur, amb la incorporació recent a la flota d’autobusos elèctrics i, darrerament, d’hidrogen d’origen verd.

Coneix tota la programació i informació sobre el Centenari del Bus i la col·lecció d’autobusos clàssics de TMB al web monogràfic dedicat a aquesta efemèride.

Darrera modificació
dijous, octubre 6, 2022 - 12:05

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tour-de-busos-classics-de-tmb-arriba-vilapicina-torre-llobeta