Autor
Redacció

El Centenari de Bus amb la cavalcada de la Mercè

Dos vehicles de la col·lecció de busos antics de TMB acompanyaran la cavalcada de la Mercè que aquest any recupera el seu recorregut habitual i se celebrarà el dissabte 24 de setembre a partir de les 18:00. 

El Centenari de bus continua present durant les festes de la Mercè d'aquest any 2022. Després d'haver participat en la cursa popular de la festa major barcelonina, la celebració de l'efemèride continua. En aquest cas, dos autobusos clàssics de la col·lecció de TMB acompanyaran a les colles de gegants i de cap-grossos de Barcelona a la Cavalcada de la Mercè, que enguany recupera el seu recorregut habitual entre el carrer Pelai i la plaça Sant Jaume, baixant per Les Rambles i passant pel carrer Ferran. La rua se celebrarà demà dissabte, i començarà a les 18:00 h. 

Així, els dos autobusos que formaran part de la cercavila seran el bus “Jardinera”, primer bus turístic que va circular per Barcelona el 1996, que és descobert i en el que hi aniran alguns dels cap-grossos, i el bus Aclo Regent III, de 1949, que és d’origen britànic, vermell i de dos pisos i està patrocinat per la firma cervesera Moritz. La “Jardinera”, corresponent a la sèrie 2000 de MAN i carrossat a Saragossa per l'empresa Sercar als anys 90, circularà per darrere de la “Genoveva”, el cotxe antic dels Bombers de Barcelona. Per la seva banda, l’Aclo Regent III, serà el vehicle que tancarà una cavalcada que anirà encapçalada per la Guàrdia Urbana. 

Imatge
Bus Man sèrie 2000. /Foto: FUNDACIÓ TMB

 

A més, enguany, i amb motiu del Centenari de Bus de TMB, la coordinadora de colles geganteres de Barcelona ha volgut marcar aquesta efemèride d’una manera especial. D'aquesta manera, la cavalcada desfilarà sota el títol “Barcelona es mou”, i les diferents colles geganteres estaran endreçades a través de cinc línies de bus fictícies: una pel front marítim, una altra pels barris de muntanya i tres línies verticals que travessaran la ciutat comtal.  

Darrera modificació
divendres, setembre 23, 2022 - 10:36

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/centenari-de-bus-amb-cavalcada-de-merce