Autor
Redacció

El Centenari de bus de TMB amb la 44ena edició de la Cursa de la Mercè

El pròxim mes d’octubre es compliran 100 anys de la creació de la CGA, empresa precursora de TMB que va gestionar la primera xarxa de línies d’autobús de Barcelona. Amb aquest motiu, el Tilling Stevens, primer autobús que va circular per Barcelona, estarà present a l'Avinguda Maria Cristina. A més, dos trofeus de la cursa estaran dedicats a la imatge d'aquest icònic vehicle. 

La celebració del centenari de la xarxa de bus de TMB està participant activament a les cites ciutadanes més populars, sostenibles i solidàries de les Festes de la Mercè com ho és la 44a edició d'aquesta cursa que ja s'ha convertit en un clàssic de l'esport popular a la ciutat de Barcelona.

Per aquest acte, TMB exposarà a l’Avinguda Maria Cristina, davant la zona de pòdium, el primer autobús que va circular per Barcelona, el Tilling Stevens, i també l’autobús clàssic Aclo Regent III, tots dos busos d’origen britànic i de dos pisos, el primer de 1922 i el segon de 1949, patrocinats per la firma cervesera Moritz. Transports Metropolitans de Barcelona també cedirà a la Cursa de la Mercè un bus d’hidrogen d’última generació que farà el tancament i servei de “bus-escombraaixí com 2 cotxes elèctrics de la flota d’assistència de TMB per al crono i per al transport de jutges de Cursa.

Imatge
Per primera vegada s'ha exhibit l'històric Tilling Stevens restaurat / Foto: Pep Herrero (TMB)

 

Per la seva banda, els membres del Club Atlètic de TMB, format per treballadors i treballadores de l’empresa de transport públic, faran funcions de “llebre” a la Cursa de la Mercè, marcant un determinat ritme i servint de referència als altres corredors durant la primera part del recorregut.

A la finalització de l'esdeveniment, TMB oferirà dos trofeus amb la imatge del Tilling Stevens, el primer bus que va circular per Barcelona. El trofeu serà per a les categories absolutes masculina i femenina.

Darrera modificació
divendres, setembre 16, 2022 - 15:56

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/centenari-de-bus-de-tmb-amb-44ena-edicio-de-cursa-de-merce