Autor
Redacció

TMB obre les seves portes per la setmana de la mobilitat amb un ple absolut

La visita a les instal·lacions i taller de metro de la ZAL de Zona Franca i el tour per la cotxera d’Horta a bord d’un dels nostres busos, esgoten les inscripcions en poques hores.

El dissabte 17 de setembre també es podrà visitar l'exposició de busos clàssics al carrer Creu Coberta, en una visita per a la qual no cal inscripció prèvia

Transports Metropolitans de Barcelona torna a participar en la setmana europea de la mobilitat que se celebra entre el 16 i el 22 de setembre. En aquesta edició TMB ha programat dues visites de portes obertes — que han esgotat en poques hores les inscripcions posades a disposició del públic—, i una exposició oberta de busos clàssics al carrer Creu Cobreta.

La primera de les jornades de portes obertes es realitzarà el dissabte 17 de setembre a les cotxeres de ZAL Riu Vell, situades al terminal de la línia 10 sud. La visita durarà uns 25 minuts i es podran conèixer les cotxeres i els tallers corresponents a aquesta línia de metro. 

La segona jornada, que també va esgotar les inscripcions en poc temps, es durà a terme el diumenge 18 de setembre, dia en què es visitarà el CON d'Horta. Aquest centre operatiu de negoci està situat al nord de la ciutat de Barcelona i des d'allà operen diverses línies de bus. La visita es durà a terme, precisament, a bord d'un d'aquests autobusos que recorrerà les instal·lacions de la cotxera. 

Els busos clàssics de TMB també hi seran presents

Seguint amb la programació del Centenari de la xarxa de bus de Barcelona el dissabte, 17 de setembre, de 10 a 13:30h tres autobusos d’època de TMB i un autobús d’hidrogen es podran visitar al carrer Creu Coberta, entre la plaça d’Espanya i carrer Sant Roc, al districte de Sants, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

A la mostra es podrà visitar l’Aclo Regent III, un vehicle britànic de dos pisos que va circular per Barcelona entre 1949 i 1965 i que està patrocinat per la cervesera Moritz.

També es podran visitar el francès Chausson Urbas 59, que va cobrir línies metropolitanes de 1955 a 1976 o el Dodge Brothers 240, model nordamericà que va arribar a Espanya l’any 1936 i va servir per transportar soldats durant la Guerra Civil, ambdós patrocinats per Grupo Cacaolat.  A més, com a novetat, també serà possible veure el bus CaetanoBus H2, un vehicle d’última generació i impulsat per hidrogen, en circulació des de l’abril de 2022.

 

Amb aquesta col·laboració en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, TMB vol presentar a la ciutadania l’evolució de l’autobús urbà en el temps, reforçant la idea que l’ús del transport públic és la base de la mobilitat sostenible tant del passat com del futur.

La setmana europea de la mobilitat

Les jornades d'aquesta setmana busquen promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.

La Setmana del 2022 porta per lema “Combina i mou-te!”, que posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, per beneficiar tant la nostra salut com el medi ambient.

I els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció de l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. D’una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. De l’altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

Darrera modificació
divendres, setembre 16, 2022 - 09:56

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmb-obre-seves-portes-setmana-de-mobilitat-amb-ple-absolut