Autor
Redacció

Els tour de busos clàssics de TMB visita el barri d'Horta

Seguint amb la programació del Centenari de la xarxa de bus de Barcelona el dissabte, 10 de setembre, de 10 a 13:30 h els autobusos d’època de TMB es podran visitar al carrer Tajo, entre el Passeig Maragall i el Passatge Vila i Rosell, en el marc de la Festa Major d’Horta.  

Els autobusos, que es podran visitar i conèixer-ne la història, seran el francès Chausson Urbas 59, que va cobrir línies metropolitanes de 1955 a 1976, el Dodge Brothers 240, model nordamericà que va arribar a Espanya l’any 1936 i va servir per transportar soldats durant la Guerra Civil, l’Aclo Regent III, un vehicle britànic de dos pisos que va circular per Barcelona entre 1949 i 1965 i que tenia parada a la plaça Eivissa.

TMB està celebrant el Centenari de la primera xarxa d’autobusos de Barcelona durant l’any 2022. Es tracta d’un Programa d’activitats extens i per a tots els públics que pretén posar en valor el patrimoni històric de TMB però també explicar el present i el futur de l’autobús urbà de superfície com a mode de moure’s sostenible i segur, amb la incorporació recent a la flota d’autobusos elèctrics i, darrerament, d’hidrogen d’origen verd.

Coneix tota la programació i informació sobre el Centenari del Bus i la col·lecció d’autobusos clàssics de TMB a https://www.tmb.cat/ca/100-anys-de-bus.

Vine el dissabte 10 de setembre al carrer Tajo, entre Passeig Maragall i Passatge Vila i Rosell, a conèixer de prop els busos centenaris de TMB!

Darrera modificació
dimarts, setembre 13, 2022 - 10:31

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tour-de-busos-classics-de-tmb-visita-barri-dhorta