Autor
Redacció

La maqueta del Tilling Stevens ja es pot visitar a l'Espai Mercè Sala

Des d'avui mateix ja podeu veure la maqueta del Tilling Stevens del 1922 a l'exposició sobre el centenari de bus que podeu veure a l'Espai Mercè Sala, situat al vestíbul d'intercanvi de l'estació de Diagonal entre les línies 3 i 5

La maqueta del Tilling Stevens del 1922, el primer model d'autobús que va circular a la xarxa d'autobusos de Barcelona, ja es pot visitar a l'Espai Mercè Sala. El model passa a formar part així de l'exposició dedicada a aquest vehicle, que el passat mes d'abril es va inaugurar al citat espai i que ja ha tingut més de 3.000 visitants.

 

A partir de la restauració

La maqueta ha estat reproduïda a escala 1:7 i s'ha realitzat a partir del model original que està restaurant l'empresa de Castellbisbal Consman Trucks. Precisament aquesta empresa, amb la col·laboració d'ONCE Catalunya i la Fundació ONCE, ha estat l'encarregada ara de realitzar aquest model per a l'exposició. 

El model reprodueix l'autobús de manera fidedigna fins al més mínim detall, tant de l'exterior com de l'interior, i de fet, fins i tot el capó és abatible i dins s'hi pot veure el motor.

Per a la seva construcció s'ha combinat la tecnologia 3D per a les parts estructurals amb el treball artesanal per al revestiment de fusta de l'interior i tots els detalls de l'exterior.

Espai Mercè Sala

Us recordem que l'exposició obre tots els dies feiners de dilluns a divendres, de 10 a 20, i que l'entrada és gratuïta. L'Espai Mercè Sala es troba al vestíbul de connexió de les línies L3 i L5 de l'estació de Diagonal.

 

Darrera modificació
dilluns, agost 22, 2022 - 13:23

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/maqueta-tilling-stevens-ja-es-pot-visitar-lespai-merce-sala