Autor
Redacció

La ciutat índia d’Agra ultima la construcció d’un metro que tindrà estació al Taj Mahal

A partir del 2024 entrarà en funcionament la primera de les dues línies que travessaran aquesta ciutat de l’estat d’Uttar Pradesh, al país asiàtic, i que permetrà aturar-se ben a prop d’una de les set meravelles del món modern

La ciutat índia d’Agra, situada a l’estat d’Uttar Pradesh i coneguda perquè conté una de les anomenades set meravelles del món modern, el Taj Mahal, està ultimant la construcció de les seves primeres línies de metro. La instal·lació comptarà amb uns 29 quilòmetres de recorregut i 28 estacions dividides en dues línies, de les quals dues, corresponents a la línia 1, faran parada als accessos d’aquest històric mausoleu i del seu conjunt arquitectònic: Taj Mahal Station i Taj East Gate Station.

Els treballs de construcció de la seva primera fase, que inclou les dues estacions esmentades, van començar el 2020, i s’estenen uns 7 quilòmetres, amb 3 estacions subterrànies i 3 d’elevades. Aquest tram correspon a la línia 1 i es considera el corredor prioritari, ja que dona accés als punts turístics de la ciutat. S’espera finalitzar-lo el març del 2024.

De fet, aquesta mateixa setmana ja s’ha revelat el disseny dels nous trens que circularan per aquesta infraestructura, que seran proveïts per l’empresa Alstom. Es tracta de 28 trens de 3 vagons cadascun que seran muntats sobre la plataforma Movia, una de les que proporciona aquesta empresa per a les seves construccions destinades a metro. La carrosseria dels vagons és d’acer inoxidable, estan dissenyats per circular a 80 km/hora i al seu interior incorporen moderns sistemes d’informació als usuaris, àrees per a passatgers amb mobilitat reduïda i el mesurament dels nivells de CO₂ a l’interior dels vehicles.

Pel que fa a la mateixa estructura, aquesta tindrà un ample de via estàndard (1.435 mm) en les seves dues línies. Quan estigui completament finalitzada, la línia 1 tindrà una extensió de 14 quilòmetres, mentre que la línia 2 s’allargarà fins als 15,4 quilòmetres de llarg.

La tercera meravella a la qual podràs arribar en metro

Juntament amb aquesta nova estació de metro que s’inaugurarà el 2024, també hi ha unes altres dues de les anomenades set noves meravelles del món modern, a les quals es pot accedir amb metro —sense comptar el tren fins a Aguas Calientes, per arribar al Machu Picchu—: el Colosseu romà i l’estàtua del Crist Redemptor de Rio de Janeiro.

La més propera a una d’aquestes edificacions és l’estació Colosseu, situada a tan sols uns metres de la imponent construcció romana. L’estació data de 1955 i forma part de la línia B del Metro de Roma, tot i que actualment s’està ampliant per convertir-se en la nova terminal de la línia C del suburbà de la Città Eterna. La sortida principal d’aquesta estació se situa enfront del Colosseu, a la plaça que du el mateix nom, mentre que l’accés secundari dona sortida al parc Largo Gaetana Agnesi, a sobre de la mateixa plaça del Colosseu.

Imatge
Vista del metro Colosseo. /Foto: De Mikhail (Vokabre) Shcherbakov - Flickr: Rome metro, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19895120

 

Per la seva banda, però en aquest cas situant-se a uns 30 minuts caminant de l’anomenada estació de Cosme Velho, des d’on comença la pujada al Crist Redemptor, trobem l’estació de Largo do Machado, del metro de Rio de Janeiro. Aquesta estació, en la qual conflueixen les línies 1 i 2 del metro de la ciutat brasilera, es va inaugurar el 1981 i té una afluència diària d’uns 40.000 passatgers. 

Darrera modificació
dilluns, agost 22, 2022 - 13:23

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/ciutat-india-dagra-ultima-construccio-dun-metro-que-tindra-estacio-taj-mahal