Autor
Rosa Avis

Deixa’t portar pels serveis especials de TMB a tota l’oferta de cultura, esport i esbarjo

Els diversos operatius especials i els reforços de servei a les xarxes de metro i bus t’apropen de forma sostenible i segura a l’hora de planificar els teus desplaçaments als esdeveniments programats a la ciutat

En la línia de recolzar sempre de forma activa les múltiples activitats que tenen lloc a Barcelona, TMB posa a l’abast de la ciutadania operatives i serveis especials que ofereixen la possibilitat de desplaçar-se a totes aquestes activitats de la forma més eficient, segura i sostenible: en transport públic.

Són diversos els llocs que centren l’agenda d’esdeveniments de la ciutat, però un de primer ordre és l’Anella Olímpica de Montjuïc, amb dos equipaments bàsics de cultura i esbarjo: l’Estadi Olímpic Lluís Companys i el Palau Sant Jordi. Aquests dos equipaments centren, entre d’altres actes, els concerts multitudinaris per excel·lència, entre els més recents els de Rosalía al Palau Sant Jordi o el del mític grup Iron Maiden a l’Estadi Olímpic. TMB acompanya cada concert amb l’operativa especial necessària per desplaçar-se prescindint del vehicle privat, amb més personal a l’estació de metro més propera, Espanya (L1/L3), reforç de la línia de bus 150 per pujar i un servei especial de bus de baixada a la finalització dels concerts. Una operativa similar, però al Parc del Fòrum, va donar servei a festivals musicals de primer ordre internacional com el Primavera Sound o el Cruïlla, entre d’altres. Uns serveis que impliquen la reducció de la sinistralitat així com la disminució de congestió de trànsit i, en conseqüència, la reducció d’emissions de CO2, la millor manera de respondre al canvi climàtic.

Per la seva banda, el metro prolonga horaris per festes populars que suposen també un gran nombre de desplaçaments, com ara les Festes de Gràcia, on s’ha programat servei ininterromput de metro les nits del 19 i 20 d’agost; 67 hores de non stop d’una maquinària que implica tenir operativa tècnicament i materialment tota la xarxa i, el que és més important, tot el capital humà de TMB: personal d’estacions, seguretat, neteja, manteniment... Operatives especials que ja no són excepcionals, sinó un “clàssic” amb el qual compten els usuaris cada any, com ara les pròximes Festes de Sants o les que es faran el mes vinent amb motiu de les Festes de la Mercè, o les de la Nit de Cap d’Any i la Nit de Sant Joan. Els reforços de transport públic són també habituals per la diada de Sant Jordi, jornada que sovint ha finalitzat registrant xifres rècord de validacions al metro, fet que dona també una idea de l’aposta decidida i massiva de la ciutadania pels serveis de TMB preparats per a dates tan assenyalades culturalment com aquesta.

Un altre focus que suposa nombrosos desplaçaments i increments de passatge: les competicions i esdeveniments esportius, en especial els generats per assistir a partits de futbol a l’entorn del Camp Nou. L’exemple més recent: els reforços i operativa especial a metro amb motiu del 57è Trofeu Joan Gamper. A l’horitzó hi ha la temporada de Lliga 2023-2024, amb obres al Camp Nou que implicaran traslladar els partits a l’Estadi Olímpic Luís Companys. El F.C. Barcelona s’ha compromès amb l’Ajuntament de Barcelona a implementar un pla que permeti accedir a Montjuïc amb facilitat. Un nou repte de mobilitat per a TMB per millorar els dies de partit la seva oferta de transport en horaris i freqüències, preparar serveis de bus llançadora des de plaça d’Espanya, plaça de Sants i estacions de l’L9 i l’L10 Sud de metro més properes a l’Estadi Olímpic i potenciar el Funicular de Montjuïc.

Finalment cal destacar que la resposta davant congressos, certàmens, trobades i esdeveniments internacionals com el Mobile, en què el dispositiu de transport públic i la participació activa de TMB són destacats pels organitzadors com a element clau per mantenir Barcelona com a seu permanent amb renovació automàtica a partir del 2030, donen fe d’aquesta capacitat de TMB per implementar i dotar els usuaris de plans especials de mobilitat amb capacitat, qualitat, eficiència i sostenibilitat.

Per a més informació sobre el servei especial habilitat en cada moment, es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació
dimecres, agost 10, 2022 - 09:58

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/deixat-portar-serveis-especials-de-tmb-tota-loferta-de-cultura-esport-esbarjo