Autor
Redacció

El Museo del Prado baixa per uns dies al metro de Chengdu, a la Xina

Els passadissos de l'estació 'Incubation Park' acullen una exposició amb diverses reproduccions de les obres pictòriques més emblemàtiques del museu madrileny

El passat 9 de juny es va inaugurar a l’estació Incubation Park, del metro de Chengdu (Sichuan-Xina), l’exposició Encuentro con el Museo del Prado. Es tracta d’un recull de vint-i-nou reproduccions a mida real d’algunes de les obres més emblemàtiques d’aquesta institució que els passatgers d’aquest metro podran visitar als passadissos que uneixen les línies 1, 9 i 18. Aquesta exposició, que transforma el metro en una galeria d’art, es podrà visitar fins al pròxim 9 d’agost.

Així, aquesta mostra, que forma part del Chengdu Europe Culture Season 2022, acostarà per primer cop les obres més representatives del museu madrileny al públic de la capital de la província de Sichuan. Les pintures estaran disposades en ordre cronològic, des del Renaixement i fins a finals del segle XIX. L’objectiu de la mostra és oferir als usuaris del metro una visió general del desenvolupament de l’art europeu i facilitar als passatgers el coneixement dels treballs d’artistes com Rubens, Goya o Rembrandt.

 

Les reproduccions es poden contemplar amb tots els detalls i matisos, i cada obra conté una fitxa explicativa i un codi QR per accedir a tota la informació que ajuda a entendre la importància i transcendència de les peces.

Aquest és el segon cop que l’exposició baixa fins al metro per acostar-se als ciutadans xinesos, ja que la mateixa mostra va ser visitada per gairebé un milió de persones quan va estar exposada al metro de Xangai durant el 2021 i principis del 2022.

El metro de Chengdu

El sistema de metro de la capital de la regió de Sichuan (Xina), es va inaugurar l’any 2010 amb el que va ser la primera línia de metro pesat de l’àrea sud-oest del país asiàtic. Avui dia ja consta de 12 línies convencionals i d’una de tren lleuger. Aquestes 12 línies sumen un total de 518,5 quilòmetres de vies, a més del tren lleuger, que arriba a tenir una longitud de 39 quilòmetres. Amb la inauguració el 2020 de les línies 6,8,9 17 i 18, el metro d’aquesta ciutat xinesa es va convertir en el quart més gran del món.

 

Els trens hi circulen per un ample de via estàndard (1435 mm) i l’alimentació elèctrica és de 1.500 volts per catenària. La velocitat màxima en alguns trams de les seves línies és de 80 quilòmetres/hora i els combois poden transportar uns 2.400 passatgers en les composicions de vuit peces (140 metres de llarg), i uns 1.800 en les composicions de sis peces (120 metres de llarg). 

Darrera modificació
dimarts, juny 21, 2022 - 09:47

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/museo-prado-baixa-dies-metro-de-chengdu-xina