Author
Redacció

Els busos clàssics de TMB visiten El Prat de Llobregat

Seguint amb la programació del Centenari de la Xarxa de Bus de Barcelona, la plaça Catalunya del municipi rebrà el dissabte 14 de maig, entre les 10 h i les 14 h, els autobusos d’època de TMB

L’exposició d’autobusos clàssics de TMB aterra aquest dissabte al Prat de Llobregat. A l’exposició es podrà conèixer la història i visitar fins a quatre models històrics: el francès Chausson Urbas 59, que va cobrir línies metropolitanes del 1955 al 1976 i que també donava servei al Prat de Llobregat; el Dodge Brothers 240, model nord-americà que va arribar a Espanya l’any 1936 i va servir per transportar soldats durant la Guerra Civil; l’Aclo Regent III, un vehicle britànic de dos pisos que va circular per Barcelona entre 1949 i 1965, i el Pegaso 3036, el primer bus articulat que va circular per Barcelona, l’any 1969.

Acte emmarcat en la celebració del Centenari de la Xarxa de Bus de Barcelona

TMB està celebrant el Centenari de la primera Xarxa de Bus de Barcelona durant tot aquest any 2022. Es tracta d’un programa d’activitats extens i per a tots els públics que pretén fer valdre el patrimoni històric de TMB. Els diferents actes també serveixen per explicar el present i el futur de l’autobús urbà de superfície com a model de mobilitat sostenible i eficient amb la incorporació recent a la flota d’autobusos elèctrics i, darrerament, d’hidrogen d’origen verd.

Tota la programació i informació sobre el Centenari de la xarxa de Bus de Barcelona i la col·lecció d’autobusos clàssics de TMB la podeu trobar clicant aquí (https://www.tmb.cat/ca/100-anys-de-bus).

Programació del Tour d'autobusos clàssics 

Recordem que a més de l’exposició del Prat d’aquest cap de setmana, ben aviat es podran visitar aquests vehicles en altres poblacions o districtes de la ciutat de Barcelona com els que us detallem a continuació:

A l’Àrea Metropolitana de Barcelona:

  • Montcada i Reixac: dissabte 4 de juny, de 10.00 a 14.00 hores
  • L’Hospitalet de Llobregat, Festa Major del barri de la Florida: dissabte 2 de juliol, de 10.00 a 14.00 hores

A la ciutat de Barcelona:

  • Gràcia, Jardinets de Gràcia: dissabte 28 de maig, de 10.00 a 14.00 hores
  • Sarrià-Sant Gervasi, plaça Molina: dissabte 18 de juny, de 10.00 a 14.00 hores
  • Sant Martí, plaça de la Palmera: dissabte 16 de juliol, de 10.00 a 14.00 hores

TMB us convida a conèixer de ben a prop els busos centenaris!

Darrera modificació
divendres, maig 13, 2022 - 11:59

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/busos-classics-de-tmb-visiten-prat-de-llobregat