02.03.2022
Autor
Premsa TMB

El 16è Concurs de Relats Curts de TMB commemora el Centenari de la Xarxa de Bus

Subtítol

Totes les categories del concurs tenen com a fil conductor els transports públics de TMB. I enguany, a més, s’hi afegeix una temàtica especial: el Centenari de la Xarxa de Bus.

L’edició número 16 del Concurs de Relats Curts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat amb l’obertura del lloc web relatscurts.tmb.cat. Sota el lema Imagina, els interessats poden participar-hi  fins al 29 d’abril en quatre categories diferents: Relat Lliure, Conte Infantil, TuitRelat i Instarelat.

A les categories Relat Lliure i Conte Infantil, les narracions hauran d’estar escrites en una sola pàgina (màxim de 3.500 caràcters, amb espais inclosos), en català o en castellà.  La temàtica és lliure, però en el relat ha d’aparèixer algun transport o escenari de TMB (el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc), o bé ha d’estar basat en el centenari de la Xarxa de Bus.

En la modalitat Conte Infantil hi poden participar nens i nenes d’entre 8 i 17 anys, dividits en dos trams d’edat (de 8 a 12 anys i de 13 a 17 anys). El pares, tutors o professors majors d’edat hauran de pujar el relat a la pàgina web oficial del concurs relatscurts.tmb.cat.

Per participar a la categoria TuitRelat, els usuaris de Twitter hauran d’escriure un relat de màxim 280 caràcters explicant una història curta on ha d’aparèixer en algun moment algun transport de TMB o escenari de TMB. El TuitRelat també pot estar basat en el Centenari de la Xarxa de Bus. Per participar en el concurs s’haurà de mencionar el perfil corporatiu de TMB a Twitter (@TMB_Barcelona) i incloure l’etiqueta #RelatsTMB2022. Si està relacionat amb el Centenari de la Xarxa de Bus també ha de contenir l’etiqueta #100AnysBus.  

Pel que fa a l’Instarelat, els usuaris hauran de fer una publicació a Instagram en què aparegui algun transport o escenari de TMB. La foto també pot estar inspirada en el Centenari de la Xarxa de Bus. La imatge haurà de tenir un títol literari, haurà de mencionar el perfil de TMB a Instagram (@tmb_bcn) i anar etiquetada amb #RelatsTMB2022.  En el cas que la foto s’inspiri en el centenari de la Xarxa de Bus, també ha de contenir l’etiqueta #100AnysBus.

El període de votació dels relats estarà obert des del 2 de maig a les 12.00 fins al 16 de maig a les 12.00 h. Els participants podran votar els seus relats preferits de la categoria RelatLliure i Conte Infantil i entre tots els votants se sortejaran diversos premis. La passada edició del concurs va rebre un total de 617 relats.

‘Imagina... perquè sense imaginació no hi ha històries’

El Concurs de Relats Curts de TMB és una fórmula original i participativa perquè els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana s'exercitin en l’escriptura i la lectura. Els usuaris que participin a la categoria de Relat Lliure i Conte Infantil penjaran les seves obres directament al web relatscurts.tmb.cat. La participació a Instarelat i TuitRelat és directa a través de les xarxes socials Instagram i Twitter amb l’etiqueta #RelatsTMB2021 i mencionant els perfils corporatius de TMB.

L’admissió de relats serà fins al 29 d’abril a les 12 hores i la iniciativa es fa amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’Institut de Cultura de Barcelona, a través del Grec Festival, el Zoo de Barcelona, el Parc d’Atraccions Tibidabo, el telefèric de Montjuïc, Telefónica, Vueling i Moritz.

Participar i escriure una història té premi

Enguany, el jurat encarregat de triar els relats finalistes de les diferents categories tindrà en compte la qualitat narrativa i l’originalitat del relat. Pel que fa al Relat Lliure, el jurat escollirà els 10 relats finalistes. Hi haurà primer i segon premi i també un guardó per al relat més llegit, triat per votació al web del concurs. En les categories de xarxes socials, TuitRelat i Instarelat, també hi haurà primer i segon premi. L’escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès donarà consells per escriure i inspirar-se als participants, disponibles a la web del concurs.

Entre els premis hi ha un viatge a Porto (vol gentilesa de Vueling) per al guanyador del Relat Lliure. Els millors TuitRelat i InstaRelat s’enduran una tauleta (gentilesa de Telefònica), un Curs Virtual Exprés de Narrativa i un lot de llibres, gentilesa de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès..

Com a novetat, hi haurà un premi especial a la temàtica Centenari de la Xarxa de Bus, entre tots els relats participants a les quatre categories del concurs, que consisteix en un viatge a Dublín (vol gentilesa de Vueling) i un sopar experiència Moritz per a dues persones.

Darrera modificació
02.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/16e-concurs-de-relats-curts-de-tmb-commemora-centenari-de-xarxa-de-bus