Autor
Redacció

Premi Nacional per a l’arquitecta de l’estació Zona Universitària de la línia 9 Sud de metro

Carme Pinós obté la màxima distinció en arquitectura que s’atorga en l’àmbit espanyol per la “responsabilitat social i la sostenibilitat perseguida en els seus projectes”.

L’arquitecta barcelonina Carme Pinós ha estat guardonada amb el Premi Nacional d’Arquitectura 2021 que atorga el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, segons va informar divendres el Govern. Es tracta del màxim guardó atorgat a l’Estat espanyol en el camp de l’arquitectura, dotat amb 60.000 euros i concedit a proposta d’un jurat compost per destacats professionals.

Pinós és l’autora de l’arquitectura interior de l’estació Zona Universitària de la línia 9 Sud de metro, posada en servei el 2016. El tret més característic del seu disseny és el  gran llum de sostre, de color blanc, que ressalta la forma cilíndrica del vestíbul i el pou d'ascensors que connecta amb el nivell d'andanes.

A Barcelona mateix, Pinós va projectar el conjunt que formen la plaça de la Gardunya, l’Escola d’Art Massana i la façana posterior del Mercat de la Boqueria.

Els membres del jurat han destacat la “solidesa de la seva trajectòria”, que descriuen com “prolífica i d’excel·lència, impregnada sempre per una gran potència creadora”. També han emfatitzat la “responsabilitat social i la sostenibilitat perseguida en els seus projectes”. El jurat també ha subratllat la seva capacitat de fer dialogar l’arquitectura amb altres disciplines amb “gran capacitat divulgativa tant dins com fora de les fronteres” de l’estat espanyol.

Imatge d'arxiu de l'interior de l'estació dissenyada per Carme Pinós / Foto: Pep Herrero (TMB)
Darrera modificació
dilluns, desembre 13, 2021 - 08:09

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/premi-nacional-larquitecta-de-lestacio-zona-universitaria-de-linia-9-sud-de-metro