20.10.2021
Autor
Premsa TMB

‘Miró. De l’objecte a l’escultura', amb fotografies de Joaquim Gomis, a l'Espai Mercè Sala

Subtítol

Les 28 imatges del qui va ser gran amic de l’artista enllacen amb la mostra ‘El sentit de l’escultura’, actualment a la Fundació Joan Miró

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions del metro de l’estació de Diagonal, acull Miró. De l’objecte a l’escultura. Fotografies de Joaquim Gomis, una mostra que recull en imatges alguns dels objectes que fascinaven i inspiraven Joan Miró per a la seva obra.

Les instantànies van ser preses entre el 1942 i el 1950, quan l’artista havia tornat a Barcelona després de passar la segona guerra mundial a França. Hi recullen tot tipus d’objectes (artesanals, orgànics, animals, objectes trobats) en tres localitzacions: el domicili i estudi de Miró al barceloní passatge del Crèdit, Mont-roig del Camp i la Foneria Gimeno, on Joan Miró va realitzar algunes escultures en bronze.

Gomis reflecteix l’univers d’objectes i la revolució artística que va representar la tornada del pintor i escultor en plena postguerra espanyola. Les cites que acompanyen les imatges parlen del procés creatiu de Miró i de com qualsevol objecte podia acabar integrat (o esdevenint font d’inspiració) en una de les seves obres.   

En l’acte d’inauguració, el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, ha destacat la forta vinculació entre Miró i la ciutat de Barcelona, tot assenyalant la idoneïtat que aquesta mostra s’exposi a l’Espai Mercè Sala, dins l’estació de metro Diagonal, “lloc de pas per a milers de persones d’entre els gairebé dos milions de viatgers que transportem diàriament”.

A la presentació també hi ha intervingut el director de la Fundació Miró, Marko Daniel. De fet, l’exposició del Mercè Sala s’ha organitzat amb motiu de la celebració a la Fundació Miró de la mostra El sentit de l’escultura, comissariada per David Bestué amb la col·laboració de Martina Millà, i que compta amb el patrocini de la Fundación BBVA. Marko Daniel ha celebrat que la Fundació TMB acompanyi la Fundació Joan Miró en el procés d’acostar l’art a tothom, sortint del museu per baixar al metro. A la visita inaugural també hi ha participat la néta de Joaquim Gomis i membre del patronat de la Fundació Miró, Odette Viñas Gomis.

L’exposició Miró. De l’objecte a l’escultura, una selecció d’imatges feta per Martina Millà, cap d’exposicions de la Fundació Joan Miró, i David Bestué, escultor, es pot veure fins al 20 de desembre a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres de 10 a 20 h. L’entrada és gratuïta.

Imatge
Media Name: browrupubregogefrufriuothacidrebrocushabuphuwroprepistogaspujiswispajashacec

El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, i el director de la Fundació Miró, Marko Daniel, durant la inauguració de la mostra / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

 

Darrera modificació
21.10.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/miro-de-lobjecte-lescultura-amb-fotografies-de-joaquim-gomis-lespai-merce-sala