Autor
Marta Espinosa

Arriba al teatre l'obra inspirada en els millors contes del Concurs de Relats Curts 2020

El primer musical familiar de Dagoll Dagom, Bye Bye, Monstre, s'estrenarà al Teatre Poliorama de Barcelona el 7 de novembre. L'obra es basa en els quatre relats guanyadors ex aequo de la categoria infantil de la passada edició del clàssic certamen d'escriptura de TMB.

Avui s'ha presentat en roda de premsa el que serà el nou espectacle de Dagoll Dagom, el primer musical familiar amb cançons de Dàmaris Gelabert titulat Bye Bye, Monstre. La producció es fa en col·laboració amb TMB, ja que les històries guanyadores de la secció Conte Infantil de la passada edició del Concurs de Relats Curts de TMB 2020 inspiren la trama de la nova obra de la companyia, que s'estrenarà el 7 de novembre al Teatre Poliorama

En aquella primera edició de la secció infantil, dins del 14è any del clàssic certamen d'escriptura que impulsa TMB i que va coincidir amb l'esclat de la pandèmia, hi van participar més de 400 concursants, nens, nenes i joves d'entre 8 i 16 anys. El premi consistia a convertir els contes guanyadors en un espectacle musical de Dagoll Dagom i en una versió editada en format conte. El llibre, amb il·lustracions i disseny gràfic de Lyona, el publica el segell Baobab de l’editorial Estrella Polar i surt avui mateix a la venda. 

Un musical per al públic familiar

El musical, dirigit per l'Anna Rosa Cisquella, compta amb un repartiment format per Alba Florejachs, Albert Triola, Marc Soler, Martina Garcia, Violeta Marín i Vinyet Morral, i vol ser un comiat de la pandèmia i un homenatge als més petits de casa. L'espectacle combina diverses disciplines artístiques, amb dramatúrgia de Marc Artigau, Anna Rosa Cisquella i David Pintó (que han reescrit la història partint dels contes guanyadors), text de Marc Artigau, cançons de Dàmaris Gelabert, coreografia de Lluc Fruitós (membre de Brodas Bros) i il·lustració i disseny gràfic de Lyona. 

Es tracta d'un musical inspirat en la situació de confinament que han viscut milers de famílies l'últim any. Tot i que l'espectacle està adreçat a infants d'entre 5 i 10 anys, la companyia ha explicat que "té diverses capes de lectura", així que agradarà també als adults. La peça narra mitjançant les cançons com a les nits un perillós monstre pot entrar en secret a les cases i deixar la gent adormida. La Berta, la nena protagonista, amb l'ajuda dels seus avis i el seu germà, se les haurà d'empescar perquè, quan torni a aparèixer, el puguin caçar i fer-lo marxar del tot de les seves vides.

A la roda de premsa, el director de la Fundació TMB, Santi Torres, ha relatat com es va afegir a la 14a edició dels Relats Curts la nova categoria infantil, amb la voluntat de lligar els contes i el teatre, tal i com li havia proposat l'Anna Rosa Cisquella. La categoria va llançar-se a l'abril i jugava amb la idea de matar el monstre, en aquest cas, el covid i no un drac. 

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:28

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/arriba-teatre-lobra-inspirada-millors-contes-concurs-de-relats-curts-2020