13.09.2021
Author
Premsa TMB

Torna el Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges del metro de Barcelona

Subtítol

La 12a edició del Subtravelling estrena un concurs a la plataforma Reels d’Instagram. Comença el període de participació a Roda a TMB, una de les categories del festival en què els usuaris graven curts als transports públics

Des d’avui, 13 de setembre, ja està en marxa l’edició número 12 del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges al metro que organitza la Fundació TMB, emmarcat dins del projecte cultural de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Per sisena vegada consecutiva, l’edició d’aquest any torna a col·laborar amb el projecte cultural del metro de Seül, el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF). Així, els dos operadors duran a terme els seus respectius festivals de cinema suburbans compartint curts i d’altres sinergies.

La primera fase del Subtravelling comença amb la crida a la participació en la categoria per a creadors Roda a TMB (període de participació del 13 de setembre al 14 de novembre). Consisteix en un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar els usuaris de transport públic que presentin un curtmetratge de 3’ 30” de durada rodat amb qualsevol dispositiu de gravació (sense trípode) a les instal·lacions del metro o en autobusos de TMB i a la resta de transports de la companyia (el Barcelona Bus Turístic i el funicular i telefèric de Montjuïc). En aquesta edició també es penjaran els curts participants al canal oficial de TMB a YouTube.

Una de les novetats del Subtravelling 2021 és l’estrena d’un concurs a les xarxes socials que estarà en marxa del 4 d’octubre al 4 de novembre. Es tracta d’un concurs a la plataforma Reels d’Instagram. Només cal mostrar en 15, 30 o 60 segons un trajecte en transport públic amb una mirada creativa i acompanyat amb música. Cal ser usuari registrat del JoTMBé, pujar el Reels a Instagram amb l’etiqueta especial #Subtravellingreels i mencionar el perfil corporatiu de TMB a Instagram (@tmb_bcn). El guanyador s’endurà un smartphone amb una càmera de 64 megapíxels.

El jurat estarà presidit per Carolina Astudillo, realitzadora, periodista, investigadora i docent, que estarà acompanyada per Josep Maria Civit, membre de l’Acadèmia de les Ciències i Arts Cinematogràfiques d’Espanya; Agustí Argelich, director de Filmets Badalona Film Festival i membre de l’Acadèmia del Cinema Català i Santiago Torres, director de comunicació i relacions institucionals de TMB i director de la Fundació TMB.

El jurat seleccionarà els finalistes i premiarà el millor curtmetratge amb un viatge per a dues persones a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül i al programa Curtcircuit de Televisió de Catalunya i a MouTV. Com l’any passat, també hi haurà un premi per al segon millor curt, dotat amb una càmera de filmació amb trípode, que també s’emetrà al festival SMIFF i al programa Curtcircuit. Enguany, també hi haurà una menció especial del jurat, que s’endurà una invitació per al Sitges Film Festival 2021, l’emissió del curt a l’SMIFF, al programa Curtcircuit i a MouTV.

Els deu millors curts es podran veure al festival SMIFF 2022 i l’edició d’enguany del festival del metro de Seül projectarà els curts finalistes del Roda a TMB del Subtravelling 2020.

El metro i el bus, sales de cinema sobre rodes

La secció oficial La Mostra presenta un programa de 20 curtmetratges, que barrejarà curts de ficció i animació. La meitat han estat escollits per l’organització del festival SMIFF, i la resta per l’organització del Subtravelling.

Aquesta vintena de creacions cinematogràfiques internacionals es podran veure a partir del 15 de novembre a les pantalles del MouTV presents en busos, andanes i trens de metro i també al web del festival. Més endavant, una vegada finalitzat el festival, els deu curts finalistes i guanyadors del Roda a TMB també es projectaran al MouTV, al web i al canal de Subtravelling a YouTube.

Premis de cine per als votants

A partir del 15 de novembre, al web del festival es podran trobar els curts seleccionats de les seccions La Mostra i el concurs Roda a TMB, acompanyats d’una fitxa amb les seves característiques principals. Fins al 29 de novembre, els interessats podran votar el seu curt preferit, i participaran automàticament en el sorteig d’un any de cinema gratuït a Filmax Gran Via II i una tauleta tàctil, en la categoria El Gran Espectador. Per incentivar la participació, cada dia se sortejaran entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any, cortesia de Cines Filmax. Es farà una menció especial al curt de La Mostra més votat pel públic i el curt preferit dels usuaris de la secció Roda a TMB serà guardonat amb un any de cinema gratis, cortesia de Cines Filmax i s’emetrà a MouTV.

Una vegada finalitzat el període de participació se celebrarà l’acte de clausura del festival Subtravelling, en què es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories i es projectaran tots els curts guardonats.

Darrera modificació
13.09.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/torna-subtravelling-festival-internacional-de-curtmetratges-metro-de-barcelona-0