Autor
Rosa Avis

De contes guanyadors del Concurs de Relats Curts de TMB a musical de Dagoll Dagom

‘Bye bye, Monstre’ s'estrenarà al Teatre Poliorama el 6 de novembre. És el premi als millors relats de la categoria Conte infantil de l'edició de l'any passat del concurs literari.

Bye bye, Monstre, la primera producció de Dagoll Dagom adreçada al públic familiar, és molt més que un musical. El projecte neix del Concurs de Relats Curts impulsat per TMB, que el 2020 va arribar a la 14a edició. A la nova secció Conte infantil, on van participar més de 400 concursants, el premi consistia a convertir els contes guanyadors en un espectacle musical de Dagoll Dagom i en una versió editada en format conte. El llibre, amb il·lustracions i disseny gràfic de Lyona, serà publicat per l’editorial Estrella Polar i sortirà a la venda el pròxim 22 de setembre, mentre que el musical, que com hem dit s’estrena el 6 de novembre al Teatre Poliorama, té ja les entrades a la venda.

Amb un repartiment format per Alba Florejachs, Albert Triola, Marc Soler, Vinyet Morral, Martina Garcia i Violeta Marín,  Bye bye, Monstre vol ser un comiat de la pandèmia i un homenatge als més petits. L'espectacle combina diverses disciplines artístiques, amb dramatúrgia de Marc Artigau,  Anna Rosa Cisquella i David Pintó (que han reescrit la història partint dels contes guanyadors), cançons de Dàmaris Gelabert, coreografia de Lluc Fruitós (membre de Brodas Bros) i il·lustració i disseny gràfic de Lyona.

Es tracta d'un musical inspirat en la situació de confinament que han viscut milers de famílies l'últim any. L'espectacle, adreçat a infants d'entre 5 i 10 anys, explica mitjançant les cançons com una nit el monstre entra a casa i ho deixa tot fet un desastre. Els protagonistes se les hauran d'empescar perquè, quan torni a aparèixer, el puguin caçar i fer marxar del tot de les seves vides.

Els guardonats de la secció Conte infantil de la 14a edició del Concurs Relats Curts de TMB i, per tant, creadors en primera instància d’aquest  musical i llibre il·lustrat van ser:

  • Guanyadors categoria de 8 a 12 anys: Bombolles al poder, del Jordi de l’escola Pia d’Olot, i El missatger, del Marcel, del CEIP Àngel Baixeras
  • Guanyadors categoria de 13 a 16 anys: Life Happ, de la Valentina del col·legi Sagrat Cor de Jesús de Terrassa, i Diari d'una adolescent en quarantena, de la Laia dels Jesuïtes El Clot.
Darrera modificació
divendres, juny 25, 2021 - 08:06

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/de-contes-guanyadors-concurs-de-relats-curts-de-tmb-musical-de-dagoll-dagom