Autor
Carme Becerra

Anima els més petits a dibuixar i compartir qui són els seus herois o heroïnes

L'activitat, emmarcada en l'exposició ‘Els colors de l'agraïment, un camí a l'esperança’, de l'Espai Mercè Sala, tindrà premi per als cinc infants que enviïn el seu dibuix i guanyin el sorteig que s'hi durà a terme.

El passat 2020, l'artista Philip Stanton va acceptar la proposta de TMB de pintar un mural de grans dimensions al metro per homenatjar els sanitaris, a qui es volia fer un reconeixement per haver-nos cuidat durant la pandèmia.

Ara, l'Espai Mercè Sala, la sala d'exposicions del metro situada a l'estació de Diagonal, acull Els colors de l'agraïment, un camí a l'esperança. La mostra és un making of de la realització del mural, però també una proposta interactiva que busca la complicitat del públic, inclosos els infants.

Participació del públic

L'exposició recorda com van ser els dos mesos de creació del mural (que, des del juliol passat, decora el vestíbul principal de l'estació de la línia 4 de metro de Guinardó / Hospital de Sant Pau). A més d'esbossos, imatges i vídeos, hi són presents els testimonis dels professionals dels equips dels hospitals públics i de TMB (els sanitaris, la ciutat de Barcelona i el transport públic són protagonistes de l'obra de Stanton). Es mostren les seves reaccions i les del públic, que van ser gravades durant el procés creatiu.

L'experiència de la visita al Mercè Sala serà interactiva, ja que Philip Stanton dibuixarà en directe algunes de les persones essencials que han servit d'inspiració per al seu treball artístic. El públic adult està convidat a compartir fotografies, selfies, dibuixos, textos i vídeos de l'exposició a les xarxes socials, que TMB compartirà als seus perfils corporatius (hauran de publicar-se amb l'etiqueta #ColorsAgraïmentTMB).

Sorteig per premiar la creativitat infantil

L'exposició vol esperonar la creativitat dels infants, alhora que fer-los partícips del missatge positiu i d'esperança que hi conté. S'han preparat dues propostes. D'una banda, els nens i nenes poden acolorir les làmines que hi haurà a l'Espai Mercè Sala (també es descarreguen des del web TMB), que representen els vuit models dels hospitals de Barcelona inclosos al mural. De l'altra, els infants entre 4 i 10 anys estan convidats a descobrir quins són els seus herois i heroïnes.

La mare, el pare, un professional essencial, els avis, els mestres... Una vegada escollit el seu, l'han de dibuixar dintre d'una de les plantilles disponibles. Entre totes les fotos dels dibuixos que arribin al correu electrònic tmbeduca@tmb.cat se sortejaran cinc lots amb materials per pintar, una obra gràfica de Philip Stanton, dues entrades per al Telefèric de Montjuïc i dos contes il·lustrats.

Les famílies teniu fins a les 12 del migdia del 20 de juny per fer-nos arribar els seus dibuixos (tants com vulguin). Podeu consultar les bases de la promoció i, si no podeu acostar-vos a l'Espai Mercè Sala, us podeu descarregar les plantilles per participar-hi en aquest enllaç

Darrera modificació
divendres, maig 28, 2021 - 07:58

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/anima-mes-petits-dibuixar-compartir-qui-son-seus-herois-heroines