12.05.2021
Autor
Premsa TMB

L'Espai Mercè Sala se suma a la Nit dels Museus amb Philip Stanton de cicerone

Subtítol

L’autor del mural del metro ‘Els colors de l’agraïment’ guiarà els visitants de la sala, que excepcionalment obrirà dissabte de 6 de la tarda a 10 de la nit

Aquest dissabte, 15 de maig, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) se suma a la Nit dels Museus i obre la sala d'exposicions Mercè Sala, situada al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de metro a l'estació de Diagonal, des de les 6 de la tarda fins a les 10 de la nit. (L’horari habitual d'obertura de l'Espai Mercè Sala és de 10 a 20 hores, els dies feiners de dilluns a divendres, i l’entrada és gratuïta.)

Els visitants de l’Espai Mercè Sala podran veure d’una forma molt especial l’exposició Els colors de l’agraïment, un camí a l’esperança, una mostra sobre el making of del mural que l’autor nord-americà Philip Stanton va crear al vestíbul principal de l’estació de la línia 4 Guinardó | Hospital de Sant Pau el passat 2020. I és que el mateix artista, juntament amb personal de la sala, faran visites guiades per a grups reduïts. Així mateix, i seguint amb el plantejament interactiu i creatiu de l’exposició, al llarg de l’esdeveniment Stanton dibuixarà en plafons corporis les cares de treballadors essencials dels hospitals i de TMB, així com dels alumnes d’art d’Eina (Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona) i de l’equip de Titanlux que van col·laborar en la creació de l’obra gràfica original.

L’activitat forma part de TMB Cultura, projecte de la Fundació TMB que vol aproximar la cultura a la ciutadania i enriquir l’experiència del viatge en transport públic.

Una nit segura

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa en què participen més de 4.000 museus. A més de gaudir de les col·leccions i les exposicions temporals dels museus, també es poden veure concerts, dansa, teatre, recitals de poesia i visites guiades, entre d’altres activitats.

Després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia, l’edició d’enguany es realitza en unes condicions especials per garantir la seguretat durant la visita en tots els equipaments, seguint totes les recomanacions sanitàries. Per tal de garantir la visita al centre escollit es recomana informar-se amb anticipació de les normes que cada espai fixa i comprovar si cal cita prèvia o reservar entrades amb antelació per accedir-hi, tant pel que fa a les exposicions com a les activitats específiques que s’hi duen a terme.

Es recomana consultar els webs i xarxes socials dels diferents museus i centres d’exposicions que hi participen. Un cop finalitzat l’estat d’alarma, i ja sense toc de queda, molts han ampliat els horaris de tancament previstos a la convocatòria inicialment. La sensibilitat i col·laboració dels assistents és primordial per demostrar que la cultura és segura. També hi ha tota la informació actualitzada al web de La Nit dels Museus a Barcelona.

Reforç de la línia 150 d’autobús

Per facilitar l’accés dels assistents als diferents centres i museus de Montjuïc que obren portes la tarda-nit de dissabte amb motiu de la Nit dels Museus, TMB reforça amb vehicles articulats la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc). Recordem que, des de mitjans del mes passat, aquesta línia de bus és de circumval·lació i fa la pujada pel carrer Lleida.

En aquesta nova edició hi prenen part 74 equipaments i espais de fins a 8 ciutats de l’àrea metropolitana: Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma.

Darrera modificació
12.05.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lespai-merce-sala-se-suma-nit-museus-amb-philip-stanton-de-cicerone