Autor
Marta Espinosa

Les deu històries finalistes del festival Subtravelling, en pantalla gran

Els deu millors curts creats pels usuaris a la categoria oberta al públic Roda a TMB es poden veure durant tres setmanes al metro i als autobusos, a través de MouTV.

Des d'avui dilluns 22 de març fins a mitjans d'abril, les pantalles del MouTV emeten els deu curts finalistes, les millors obres creades pels mateixos usuaris que van participar en la categoria oberta al públic Roda a TMB del festival internacional de cinema curt de TMB, el Subtravelling. Enguany la desena edició ha rebut 95 curtmetratges, un èxit de participació. 

Durant tres setmanes, les 10 històries finalistes del concurs es poden veure a les pantalles d'informació, el MouTV, presents en autobusos, andanes i trens del metro. Cada dia s'emetran entre tres i quatre curts i es podran visionar diversos cops al llarg de tot el dia, de dilluns a diumenge. Es podran veure el curt guanyador de la categoria, Hora punta (d'Helena Izquierdo, Marina Izquierdo i Marc Serra); el segon classificat, El viaje estático (de Neil Murphy); la menció especial del jurat Avisa quan arribis (d'Irene Margalef); Anxiety (de Mercedes González), Gracias (de Tess Masero), La lección (de Carolina Barreiro), Somos viajerxs (d'A.C Maria), TMB4U (de Marcelo di Rienzo), Un món paral·lel (de Javier Cuéllar, Lucas Drobnitzky, Adrián Prado i Albert Sanz) i Va a ser al metro (de Gisela Giralt).

Hora punta és un curt d'animació que retrata en menys d'un minut i mig un viatge en metro en l'hora punta del matí amb un final sorprenent. El segon premi, El viaje estático, presenta una noia atrapada que utilitza la imaginació i el ball per escapar de la monotonia d'un viatge en metro. Avisa quan arribis relata el viatge de l'Alba quan torna sola cap a casa i uns nois l'assetgen verbalment; ella intenta no fer-los cas, però la por ja se li ha ficat al cos. I així fins a una desena d'històries curtes que no et deixen indiferent.

Al web del festival es poden recuperar i visualitzar tots els curts, els de la categoria Roda a TMB (els finalistes i tots els participants) i també la vintena de creacions que formaven part de la Mostra Internacional, l'altra secció oficial del festival. 

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:29

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/deu-histories-finalistes-festival-subtravelling-pantalla-gran