Autor
Marta Espinosa

Sis autobusos històrics de TMB apropen la màgia de Nadal i dels Reis d'Orient al Fòrum

L'Aclo, el Dodge, el Chausson i tres Pegaso acompanyaran la cort reial que s'instal·larà al Parc del Fòrum, on els més petits podran conèixer els secrets de Ses Majestats i de la seva comitiva màgica.

L'Aclo 410, el Dodge 265, el Chausson 59 i els tres Pegaso (el 6035A, el 6038 i el 6420), és a dir, sis de les joies de la col·lecció d'autobusos càssics de la Fundació TMB, acompanyaran un any més l'arribada dels tres Reis d'Orient a Barcelona. Enguany, a causa de la pandèmia, no podran circular pels carrers de la ciutat per saludar tots els nens i nenes la nit del 5 de gener, però sí que acompanyaran la comitiva reial en la seva estada al Fòrum.

Dins del magatzem de joguines, els autobusos més antics de TMB (el Chausson, el Dodge i el Pegaso 6035A) tenen una missió molt important: transportar i embolicar tots els regals que porten Ses Majestats als infants de la ciutat. I tampoc no hi podia faltar la carbonera, la carrossa mítica de la tradicional cavalcada. La cançó del carbó dona la benvinguda als visitants a la mina on treballen els carboners. Aquests carreguen el carbó a bord dels autobusos (l'Aclo i els Pegasos 6038 i 6420) per repartir aquest mineral als nens i nenes que no s'han portat bé aquest any. 

Al final del recorregut es ret un petit homenatge als mecànics de TMB, amb la presència d'una roda, un gat hidràulic i una caixa d'eines amb el logo corporatiu. Els empleats fan possible que cada cavalcada els vehicles i les bases de les carrosses estiguin a punt i en perfecte estat perquè la desfilada sigui tot un èxit. Per acomiadar la visita, trobarem, a més, dos autobusos turístics de dos pisos, en record a la missió que tenen durant la cavalcada, que són els vehicles que reparteixen els caramels. Enguany, el concepte canvia i es transformaran en dues urnes que contenen els nostres desitjos i il·lusions de cara a l'any que comença.

Precaucions de salut

Aquest any, per evitar situacions amb alt risc de contagi, l'Ajuntament ha ideat una instal·lació estàtica que es podrà visitar a la Pèrgola del Fòrum els dies 28, 29 i 30 de desembre i el 2, 3, 4 i 5 de gener. Per accedir-hi cal inscripció prèvia. L'horari és d’11 a 14 h i de 16 a 20 h (els dies 31 i 5 només s’obrirà al matí). 

La patge Estel, el patge Omar i el patge Gregori guiaran virtualment els visitants d'aquesta instal·lació tan especial on es podrà veure la preparació secreta que fa que cada any la nit del 5 de gener sigui un èxit i que tots els nens i nenes de Barcelona rebin els seus regals a casa. L'activitat es podrà visitar en forma de recorregut immersiu amb una durada de 30 minuts. Allà coneixerem els secrets més ben guardats de la comitiva reial: carrosses, vestuari, estendards, màquines màgiques, criatures fantàstiques... i es podran entregar els xumets i les cartes amb tots els desitjos directament a la Gran Bústia Reial.

 

Imatge
Detall d'un dels decorats de l'experiència immersiva que es podrà visitar al Fòrum / Foto: ICUB


Detall d'un dels decorats de l'experiència immersiva que es podrà visitar al Fòrum / Foto: ICUB

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:29

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/sis-autobusos-historics-de-tmb-apropen-magia-de-nadal-reis-dorient-forum