03.11.2020
Autor
Premsa TMB

Guanyadors de la 14a edició del Concurs de Relats Curts de TMB

Subtítol

Per primera vegada, l’acte de lliurament de premis s’ha fet virtualment i s’ha pogut seguir al web relatscurts.tmb.cat.

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte virtual de lliurament de premis als guanyadors de les diferents modalitats de la catorzena edició del Concurs de Relats Curts de TMB, sota el lema Inspira’t des de casa. Per primera vegada, l’acte d’entrega s’ha fet virtualment i s’ha pogut seguir per internet, a través del web relatscurts.tmb.cat.

L’edició 2020 del concurs ha estat excepcional, ja que va coincidir amb l’inici de la pandèmia i es va haver d’adaptar a la situació sanitària i al confinament. Per afavorir la creativitat i fomentar l’entreteniment, la lectura i l’escriptura dels petits i joves es va crear una nova categoria infantil dins del concurs. També es va prolongar el període de participació, que va ser del 9 de març al 15 de juny.

Entre tots els relats finalistes, el jurat ha escollit els guanyadors per a cada categoria amb el seus corresponents premis:

  • un viatge per a dues persones a Frankfurt
  • relat versionat com a musical per Dagoll Dagom
  • iPads, gentilesa de Vodafone
  • assistents de veu
  • e-books
  • cursos d’escriptura de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès
  • lots de llibres de Plataforma Editorial
  • invitacions per al Barcelona Bus Turístic i el telefèric de Montjuïc
  • invitacions per al Tibidabo i el Zoo de Barcelona
     

El jurat del concurs que ha decidit els guanyadors de les diferents categories ha tingut en compte la qualitat narrativa, l’originalitat del relat i la relació de la història amb TMB.

La iniciativa es fa amb la col·laboració de Vodafone, Plataforma Editorial, Cinemes Filmax Gran Via, l’Institut de Cultura de Barcelona, a través dels programes Grec Festival de Barcelona, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i enguany també Dagoll Dagom, Llibre Solidari, el Barcelona Bus Turístic i el Telefèric de Montjuïc.

Els usuaris han pogut participar en cinc categories: Relat lliure, Conte infantil, TuitRelat, InstaRelat i AudioRelat.

Els guanyadors de la categoria Relat lliure han estat els següents:

  • Guanyador 1r premi: El gato rojo de porcelana, de Rubén Pérez
  • Guanyador 2n premi: Teresa endins, d’Olga Codina
     

Els guardonats de la nova secció Conte infantil són quatre, atorgats ex aequo:

  • Guanyadors, categoria de 8 a 12 anys: Bombolles al poder, del Jordi de l’escola Pia d’Olot, i El missatger, del Marcel, del CEIP Àngel Baixeras
  • Guanyadors, categoria de 13 a 16 anys: Life Happ, de la Valentina del col·legi Sagrat Cor de Jesús de Terrassa, i Diari d'una adolescent en quarantena, de la Laia dels Jesuïtes El Clot
     

Els guardonats de la categoria TuitRelat han estat:

  • Guanyador 1r premi: Ramon Ferreres
  • Guanyador 2n premi: Clara Angulo
     

Els guardonats de la categoria InstaRelat són:

  • Guanyador 1r premi: Gorka Iban López
  • Guanyador 2n premi: Ricard López
     

Els guardonats de la nova categoria AudioRelat han estat:

  • Guanyador 1r premi: La nova família, de Laura Bernis
  • Guanyador 2n premi: El retrobament, de Laura Ribera
     

A més, els relats escollits com a guanyadors de la categoria d’empleats de TMB han estat Retrobaments, de Carmen Becerra, i en segona posició Quiero besarte y no puedo, de Gorka Iban López. El relat més votat al web del concurs és Ara toca aprendre, de la Sarah de l’escola Jesús Maria Claudina, participant de la secció Conte infantil (categoria de 13 a 16 anys). I el guanyador del sorteig entre tots els votants del web ha estat Adrià Cano.

Enguany, la 14a edició del Concurs de Relats Curts de TMB ha rebut un total de 1.721 relats, un centenar de participacions més que l’any anterior. Per categoria, les xifres han estat les següents: 979 relats lliures, 150 tuitrelats, 148 instarelats, 374 contes infantils i 70 audiorelats. El web del concurs ha rebut 74.000 visites i s’han registrat més de 20.700 votacions.

A continuació, podeu visualitzar l’acte d’entrega de premis als guanyadors del concurs. L’acte, presentat per la periodista Anna Guitart, ha comptat amb la participació del conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, així com personalitats del món de la cultura, com ara l’editor i fundador de Plataforma Editorial, Jordi Nadal; l’escriptora Maria Rosa Nogué; el director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Muñoz; l'Anna Rosa Cisquella de Dagoll Dagom i la compositora Dàmaris Gelabert. Gràcies a tots els participants d'aquesta especial edició i enhorabona als premiats!

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/guanyadors-de-14a-edicio-concurs-de-relats-curts-de-tmb