15.10.2020
Author
Premsa TMB

El mural de Philip Stanton al metro, una obra que documenta la valentia i l’esperit de superació

Subtítol

La intervenció artística és un agraïment a tot el personal de l’àmbit sanitari que ens ha cuidat durant la pandèmia i un cant a l’esperança i a la solidaritat

Ahir, 14 d’octubre, la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Rosa Alarcón; l’artista nord-americà Philip Stanton; representants de pintures Titanlux i alumnes d'EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, van presentar el mural de gran format Els colors de l’agraïment, que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la L4 de metro i que va quedar enllestit a finals de juliol. També es va entregar el premi a la guanyadora del concurs de xarxes socials per posar títol a l’obra.

La intervenció artística, creada per Philip Stanton i que acoloreix una paret d’uns 60 metres quadrats de superfície, és un símbol de creativitat i treball en equip multigeneracional. El mural vol ser un agraïment sincer al personal, en especial de l’àmbit sanitari, que ens ha cuidat aquests mesos de pandèmia provocada per la Covid-19.

Tot i ser pintada en condicions complexes (entre els mesos de juny i juliol), s’ha aconseguit crear una peça permanent que desprèn un missatge d’esperança, d’alegria i de solidaritat cap a la societat en un espai públic, convertint-la, probablement, en la primera obra pública de gran format que documenta la crisi sociosanitària que ens ha tocat viure.

Van ser quatre setmanes de treball (https://youtu.be/d8Z00PM5oG0) en què el mural va anar agafant forma, des del llenç blanc que hi havia a l’inici (el 25 de juny) passant pels traços de dibuix que donaven forma al mural fins a l’aparició de les referències a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, als edificis i monuments de les ciutats, als transports de TMB i a les formes orgàniques que reten homenatge al mestre del segle xx i gran referent en l’obra de Stanton Henri Matisse.

El mural de grans dimensions està dedicat també a la ciutat de Barcelona i al seu esperit de superació i resiliència, un cant a l’esperança, al positivisme i a la felicitat després dels durs mesos de confinament. L’obra mostra un paisatge cubista, colorista i mediterrani, un estil molt característic de l’artista i professor nord-americà Philip Stanton, resident a Barcelona des de fa més de 30 anys. Per pintar la peça, Philip Stanton ha comptat amb la col·laboració d’alumnes d’EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona.

El títol de l’obra va ser escollit de forma popular gràcies a les aportacions dels usuaris que van participar en un concurs que va estar actiu del 20 al 22 de juliol als perfils socials d’Instagram i Facebook de TMB. En total es van rebre 346 propostes, i la seleccionada pel jurat va ser Els colors de l’agraïment, de Maribel Sáez Pérez, guanyadora del concurs, que s’ha endut com a premi un lot de pintures Titanlux i una obra de l’artista Philip Stanton.

Darrera modificació
15.10.2020
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/mural-de-philip-stanton-metro-obra-que-documenta-valentia-lesperit-de-superacio