15.10.2020
Autor
Premsa TMB

El mural de Philip Stanton al metro, una obra que documenta la valentia i l’esperit de superació

Subtítol

La intervenció artística és un agraïment a tot el personal de l’àmbit sanitari que ens ha cuidat durant la pandèmia i un cant a l’esperança i a la solidaritat

Ahir, 14 d’octubre, la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Rosa Alarcón; l’artista nord-americà Philip Stanton; representants de pintures Titanlux i alumnes d'EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, van presentar el mural de gran format Els colors de l’agraïment, que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la L4 de metro i que va quedar enllestit a finals de juliol. També es va entregar el premi a la guanyadora del concurs de xarxes socials per posar títol a l’obra.

La intervenció artística, creada per Philip Stanton i que acoloreix una paret d’uns 60 metres quadrats de superfície, és un símbol de creativitat i treball en equip multigeneracional. El mural vol ser un agraïment sincer al personal, en especial de l’àmbit sanitari, que ens ha cuidat aquests mesos de pandèmia provocada per la Covid-19.

Tot i ser pintada en condicions complexes (entre els mesos de juny i juliol), s’ha aconseguit crear una peça permanent que desprèn un missatge d’esperança, d’alegria i de solidaritat cap a la societat en un espai públic, convertint-la, probablement, en la primera obra pública de gran format que documenta la crisi sociosanitària que ens ha tocat viure.

Van ser quatre setmanes de treball en què el mural va anar agafant forma, des del llenç blanc que hi havia a l’inici (el 25 de juny) passant pels traços de dibuix que donaven forma al mural fins a l’aparició de les referències a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, als edificis i monuments de les ciutats, als transports de TMB i a les formes orgàniques que reten homenatge al mestre del segle xx i gran referent en l’obra de Stanton Henri Matisse.

El mural de grans dimensions està dedicat també a la ciutat de Barcelona i al seu esperit de superació i resiliència, un cant a l’esperança, al positivisme i a la felicitat després dels durs mesos de confinament. L’obra mostra un paisatge cubista, colorista i mediterrani, un estil molt característic de l’artista i professor nord-americà Philip Stanton, resident a Barcelona des de fa més de 30 anys. Per pintar la peça, Philip Stanton ha comptat amb la col·laboració d’alumnes d’EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona.

El títol de l’obra va ser escollit de forma popular gràcies a les aportacions dels usuaris que van participar en un concurs que va estar actiu del 20 al 22 de juliol als perfils socials d’Instagram i Facebook de TMB. En total es van rebre 346 propostes, i la seleccionada pel jurat va ser Els colors de l’agraïment, de Maribel Sáez Pérez, guanyadora del concurs, que s’ha endut com a premi un lot de pintures Titanlux i una obra de l’artista Philip Stanton.

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/mural-de-philip-stanton-metro-obra-que-documenta-valentia-lesperit-de-superacio