Autor
Carme Becerra

La mobilitat sostenible ja compta amb un diccionari de termes en català

El Termcat facilita la consulta en línia de les denominacions correctes per al vocabulari d’aquest àmbit i ofereix informació complementària.

El diccionari disposa d'una infografia interactiva de vehicles / Imatge: Termcat
2020.07.15-noti-diccionari-mobilitat.termcat.jpg_2044635348-600x400.jpg

Les llengües estan en continua evolució i no és infreqüent que, quan apareixen conceptes nous, desconeguem el terme correcte amb què s'ha d'expressar en el nostre idioma. Per solucionar dubtes en l’àmbit de la mobilitat sostenible, tenim ara un diccionari monogràfic en línia creat pel Termcat, el centre de terminologia de la llengua catalana creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans.

El Diccionari de mobilitat sostenible permet als usuaris consultar més de 160 fitxes sobre terminologia general, desplaçaments, vehicles viaris (com els autobusos) i combustibles. En successives entregues s’abordaran també els vehicles ferroviaris, l’urbanisme i les taxes, entre d’altres.

Com dir en català ‘bike and ride’?

El nou diccionari busca arribar a un públic ampli i divulgar i potenciar les polítiques de mobilitat sostenible. Cada fitxa conté la denominació catalana principal i les sinònimes, els equivalents en diversos idiomes, una definició i, en ocasions, també informació suplementària i imatges.

L’obra ajuda els usuaris a conèixer els termes en català per a expressions que desconeixen o que fan servir importades d’altres llengües. Un exemple és bicicleta d’enllaç, que en anglès és bike and ride. O viatger pendular en comptes del terme anglès commuter.

El diccionari s’acompanya d’una infografia interactiva, que il·lustra diversos tipus de vehicles (per exemple, els autobusos articulats) i permet accedir a la fitxa corresponent. 

Podeu consultar més informació sobre el Diccionari de la mobilitat sostenible a la nota de premsa publicada pel Departament de Territori i Sostenibilitat. 

Darrera modificació
dimarts, agost 18, 2020 - 12:21

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/mobilitat-sostenible-ja-compta-amb-diccionari-de-termes-catala