Autor
Redacció

Barcelona Panoràmica, la ruta per redescobrir la ciutat des del pis superior d’un bus turístic

El circuit, amb inici al Portal de la Pau, funcionarà del 10 de juliol al 30 d’agost amb sortides tots els divendres, dissabtes i diumenges a la tarda.

El Barcelona Bus Turístic, operat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en associació amb Turisme de Barcelona, ofereix per primera vegada una ruta panoràmica diürna, amb el nom de Barcelona Panoràmica, que farà un itinerari pels carrers del centre de la ciutat durant els caps de setmana de l’estiu, perquè els barcelonins els redescobreixin després de la inactivitat forçada de l’etapa de confinament.

Avui, 10 de juliol, es posa en marxa aquest nou servei de transport de lleure que funcionarà les tardes dels divendres, dissabtes i diumenges fins al 30 d’agost. Les sortides es faran des de la parada situada al costat mar de la plaça del Portal de la Pau, al peu del monument a Colom, a les 16, les 18 i les 20 hores.

La ruta recorrerà, sense parades intermèdies, alguns dels punts més significatius de la ciutat: el Port Vell, el Pla de Palau, l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el contorn del parc de la Ciutadella, el districte 22@, la plaça de les Glòries, l’Hospital de Sant Pau, la Sagrada Família, la Pedrera, el passeig de Gràcia, la plaça de Catalunya, la plaça Universitat, el mercat de Sant Antoni, el parc de Montjuïc, l’Anella Olímpica, Miramar i la plaça de les Drassanes, abans de tornar a la parada del Portal de la Pau.

La durada de la Barcelona Panoràmica és d’aproximadament 1 hora i 50 minuts. Com en tot el transport públic, regiran les normes d’higiene i prevenció de contagis per evitar la propagació de la Covid-19: seran obligatòries la mascareta i la neteja de mans, que es farà amb gel hidroalcohòlic a la parada d’origen, abans de pujar al bus i al baixar-ne. Durant el recorregut els viatgers podran indentificar els punts de més interès d’aquest tour pensat per a un públic local, per conèixer la història, les anècdotes i les curiositats dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Així, dues informadores amb anys d'experiència faran les explicacions a bord, en català i castellà, gràcies a les quals ens podrem assabentar de quin va ser el primer edifici a tenir aigua corrent, on es va celebrar la primera òpera de tot l'estat espanyol, quina és l’estàtua pública més antiga, per què Barcelona era coneguda com la "petita Manchester"... a més de poder conèixer més detalls sobre les obres modernistes i els seus creadors.

La capacitat de la ruta Barcelona Panoràmica és limitada, motiu pel qual convé fer reserva prèvia. El servei es pot contractar per internet a Hola Barcelona, la plataforma de serveis de mobilitat per a turistes i visitants de TMB; des del web de Barcelona Turisme; a les oficines de Turisme de Barcelona, i uns minuts abans de l’inici del servei, a la mateixa parada, si hi ha places disponibles. Els preus dels bitllets s’han fixat tenint en compte que es tracta de públic local i buscant l’equilibri entre ingressos i despeses: 10 euros per als adults i 5 euros per als nens d’entre 4 i 12 anys. Fins als 4 anys els nens viatgen de franc.

Més informació a la nota de prema de l'Ajuntament de Barcelona.

Imatge
Cartell informatiu de la ruta Barcelona Panoràmica

Darrera modificació
divendres, juliol 10, 2020 - 11:39

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/barcelona-panoramica-ruta-redescobrir-ciutat-des-pis-superior-dun-bus-turistic