Autor
Marta Espinosa

Els Músics al Metro comencen la represa de la seva activitat per etapes

Amb l'entrada de Barcelona a la fase 2, el programa de TMB i l'AMUC retorna la música al suburbà amb unes condicions especials: en horari limitat, en una selecció d'espais i complint les mesures sanitàries.

L'Associació de Músics del Carrer i del metro de Barcelona (AMUC) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han treballat en un pla de reincorporació per fases que preveu la represa progressiva de l’activitat musical als punts de música de la xarxa de metro després del confinament. Sempre garantint en tot moment les condicions de seguretat i higièniques d’usuaris, empleats i dels mateixos músics. 

Així, el col·lectiu de músics que toquen als diferents punts repartits per la xarxa tornen a reprendre la seva activitat al suburbà a partir d'avui dilluns, 8 de juny, coincidint amb l'entrada de Barcelona i l'àrea metropolitana en la fase 2 de la desescalada. Els músics hauran de complir amb les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries, com ara l'ús obligatori de mascaretes, protegir el micròfon (si en fan ús), complir amb la distància de seguretat, no moure's de la marca del terra i l'ús opcional de guants. També s'ha prohibit l'ús d'instruments de vent i s'ha restringit l'horari de les actuacions en aquestes primeres fases, que serà de 9 a 20 hores. Amb tot, l'AMUC està fent una tasca de conscienciació entre els seus membres i també establirà mecanismes de control i possibles sancions si no es compleixen els requisits de la normativa establerta.

Després d'un estudi exhaustiu dels 46 punts actuals existents, s'han seleccionat els que comporten menys risc ateses les seves característiques i espai disponible. Les set estacions experimentals d'aquesta fase 0 on els músics començaran a tocar seran Passeig de Gràcia (L2), Arc de Triomf (L1), Ciutadella / Vila Olímpica (L4), Guinardó / Hospital de Sant Pau (L4), Diagonal (L5), Maria Cristina (L3) i Vall d'Hebron (L3). Properament s'aniran ampliant de forma progressiva els punts on toquen els músics segons vagi evolucionant la desescalada.

AMUC BCN 'Imagine' cover

Amb l'esclat de la crisi sanitària, un dels àmbits més afectats i que més esforços ha fet per reinventar-se ha estat el sector cultural. Actors, músics, artistes, cantants, escriptors i un llarg etcètera han volgut apropar-se als seus seguidors a través de les xarxes socials, que han estat les grans aliades en aquest confinament, tant per als promotors com per al públic.

Amb tota l'activitat suspesa i sense ingressos, l'AMUC BCN també va posar en marxa el projecte AMUC BCN Imagine cover, que consistia a regalar una cançó per animar el col·lectiu de músics, en un context d'alarma i pressió social sense precedents. La idea va evolucionar fins a convertir-se en un projecte solidari per a tota l'associació i la cançó escollida va ser Imagine, de John Lennon. El vídeo que van produir recull imatges de l'homenatge que van fer una quarantena de músics de l'AMUC a les víctimes de l'atemptat de la Rambla de Barcelona el 2017, un mes després del succés. Tot el que es recapti anirà a un pla d'emergència per ajudar els membres més damnificats de l'associació.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:22

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/musics-metro-comencen-represa-de-seva-activitat-etapes