Autor
Marta Espinosa

L'obra de l'artista Mari Ito al metro protagonitza una de les xerrades en línia de Casa Àsia

L'artista japonesa parlarà de la seva intervenció mural realitzada l'any 2017 a l'estació d'Universitat, dins del programa 'e-Dialogues' de Casa Àsia, que apropa l'art i la cultura al públic en temps de confinament.

Des del mes d'abril, Casa Àsia programa cada setmana unes sessions gratuïtes de trobada i debat, en l'àmbit de les arts visuals, l'arquitectura, el cinema i la literatura. És el programa e-Dialogues, que vol acostar-se al públic de forma no presencial en aquests temps de confinament. En la cinquena sessió que tindrà lloc aquest ​divendres, 22 de maig, i sota el títol Ha arribat la primavera? l’artista japonesa Mari Ito explicarà als assistents la seva intervenció mural que acull la cèntrica estació d'Universitat del metro de Barcelona.

És primavera? és el nom de l’obra que l'artista japonesa Mari Ito i els seus col·laboradors van pintar a la columna del vestíbul de la línia 2 d’Universitat. La singular intervenció pictòrica es va realitzar el 2017 i des d'aleshores destaca al centre de l'espai de trànsit. La creació narra el naixement de la primavera, un esdeveniment que se celebra tradicionalment al Japó com l'inici de la vida, amb diferents formes acolorides d’elements vegetals i composicions florals de colors vius. 

En aquesta xerrada a distància dedicada a l'acolorit mural d'art públic del suburbà barceloní es projectarà el vídeo del work in progress, però també es farà un recorregut per la trajectòria de l'artista des de l'any 2005 fins a l'actualitat, entre el Japó i Barcelona, i Mari Ito també avançarà detalls de la seva pròxima obra a La Casa dels Xuklis. 

A la ponència hi intervindran en directe l'artista visual i dissenyadora gràfica Mari Ito i la directora de cultura i exposicions de Casa Àsia, Menene Gras. Per seguir la xerrada en línia cal inscriure's prèviament al següent enllaç del web de Casa Àsia. Un dia abans de la sessió les persones inscrites rebran per correu electrònic la informació necessària per poder accedir-hi.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:21

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/lobra-de-lartista-mari-ito-metro-protagonitza-de-xerrades-linia-de-casa-asia