Autor
Marta Espinosa

TMB se suma a la celebració de la Nit dels Museus en versió digital

La mostra 'Negatius de vidre. Una col·lecció singular de l’arxiu fotogràfic de TMB' ha estat l'última exposició que s'ha pogut visitar a l'Espai Mercè Sala abans de l'esclat de la crisi sanitària.

Un altre esdeveniment que s'ha hagut de posposar a causa de la crisi de la Covid-19 és la Nit dels Museus, que normalment té lloc en aquestes dates del mes de maig. Ara es traslladarà a la tardor i se celebrarà, si tot va bé, el 14 de novembre. Igualment, enguany, el Dia Internacional dels Museus (18 de maig) es torna digital i molts museus volen commemorar la data i ofereixen iniciatives en línia adaptades a la situació de confinament. Com els centres adscrits a la Xarxa de Museus Locals (68 museus i equipaments culturals de 53 municipis de la província de Barcelona), que proposa múltiples activitats

Des de fa anys, TMB hi col·labora obrint en horari extraordinari, de 7 de la tarda a 2 de la matinada, l'Espai Mercè Sala, la sala d'exposicions ubicada al metro de Diagonal. En aquest sentit, per mostrar el nostre suport a la cultura, especialment en aquests moments difícils, TMB se suma a la celebració digital de la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus, recordant la darrera exposició que va acollir (que acull encara, tot i que no es pot visitar per les circumstàncies actuals). Es tracta de la mostra Negatius de vidre. Una col·lecció singular de l’arxiu fotogràfic de TMB, una selecció de 120 negatius sobre vidre que formen part del fons de la Fundació TMB, que contenen imatges de la construcció del Gran Metro, dels tramvies i dels autobusos de Barcelona del primer quart del segle passat.

La Nit del Museus, que enguany celebra la tretzena edició, és una gran iniciativa museística europea que proposa obrir els centres durant la nit d'un dissabte per gaudir d'enriquidores i innovadores propostes vinculades a l'art, el coneixement i la cultura. La iniciativa la promou el Consell d'Europa i hi participen més de 4.000 museus de 40 països europeus. A més de gaudir de les col·leccions i les exposicions temporals dels museus, també es poden veure concerts, dansa, teatre, recitals de poesia i visites guiades, entre d’altres activitats.

Mentre va estar oberta, Negatius de vidre va merèixer l'atenció de diversos mitjans que en van fer ressenyes, com aquesta de Time Out , aquesta de Betevé o aquesta altra d'eldiario.es. A continuació recuperem alguns posts que li vam dedicar als nostres perfils de les xarxes socials i el vídeo del making of de la conservació dels negatius i l'obtenció de les còpies, que també forma part de l'exposició.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aquestes són algunes de les sorprenents imatges històriques de l’exposició ‘Negatius de vidre. Una col·lecció singular de l’arxiu fotogràfic de TMB’, a l’Espai Mercè Sala (actualment tancat) que hem anat destacant al mur durant les últimes setmanes. Pots seguir gaudint d'aquests continguts al web de la Fundació TMB: hi trobaràs diverses curiositats, com el catàleg de vehicles clàssics, imatges i algunes publicacions https://fundacio.tmb.cat #NoEtMoguis #JoEmQuedoACasa #TMBCultura #EspaiMercèSala #metro #busbcn #transportpúblic #barcelona #bcn #fotografia #foto #fotografiaantiga #curiositats #exposició #blancinegre #blackandwithe #igersbcn

Una publicación compartida de TMB (@tmb_bcn) el

 

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:22

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmb-se-suma-celebracio-de-nit-museus-versio-digital