23.04.2020
Autor
Premsa TMB

El 14è Concurs de Relats Curts de TMB amplia període de participació i estrena categoria infantil

Subtítol

Fins al 15 de maig, nens i joves d’entre 8 i 16 anys poden enviar el seu conte. El millor relat serà l’argument per al nou musical de Dagoll Dagom

El passat 9 de març, TMB va posar en marxa el 14è Concurs de Relats Curts, coincidint amb la celebració de Sant Jordi. A causa de la situació extraordinària que vivim, el concurs ha patit alguna variació i s’ha anat adaptant a la nova realitat. Per aquest motiu i per afavorir la creativitat i fomentar l’entreteniment, la lectura i l’escriptura dels petits i joves de la casa, el dia 23 d’abril s’estrena una nova categoria infantil dins del concurs que tindrà com a premi participar en el nou musical de Dagoll Dagom.

Es tracta de la categoria Conte Infantil. Hi poden participar nens i nenes d’entre 8 i 16 anys, dividits en dos trams d’edat (de 8 a 12 anys i de 13 a 16 anys). Els autors hauran de crear un conte de caràcter literari, real o fictici, amb la temàtica tancada següent: de la mateixa manera que Sant Jordi va matar el drac, si el virus fos un monstre, com ho faries per impedir que entrés a casa? La història ha de situar-se dins la llar, no pot tenir més de quatre personatges i ha d’explicar com la família, a través de jocs, cançons, balls i molt d’enginy, és capaç de fer que el virus marxi per sempre més. El pares, tutors o professors majors d’edat hauran de pujar el relat a la pàgina web oficial del concurs relatscurts.tmb.cat.

El projecte educatiu TMB Educa també hi participa i traslladarà la iniciativa a les escoles col·laboradores per animar els alumnes de primària i de secundària a escriure i enviar els seus contes, segons les competències curriculars de cada curs.

La categoria tindrà cinc finalistes entre les dues franges d’edat. El conte guanyador serà l’argument del nou espectacle musical de la companyia teatral Dagoll Dagom, que s’estrenarà l’octubre del 2021 al Teatre Poliorama de Barcelona. L’adaptació anirà a càrrec del dramaturg Marc Artigau i la Dàmaris Gelabert compondrà les cançons. El guanyador rebrà 1.000€ en concepte de drets d’autor i podrà assistir amb la seva classe a veure la representació. El primer premi també inclou entrades al Tibidabo, al Zoo de Barcelona, un lot de llibres i invitacions per al Barcelona Bus Turístic i el telefèric de Montjuïc. El segon classificat s’endurà entrades per anar al Tibidabo i al Zoo.

La iniciativa de la modalitat infantil es fa amb la col·laboració de Dagoll Dagom, el Parc d’Atraccions Tibidabo, el Zoo de Barcelona, el Barcelona Bus Turístic i el telefèric de Montjuïc.

En aquesta catorzena edició del concurs els participants poden triar entre cinc modalitats de redacció: Relat Lliure, Conte Infantil, TuitRelat, Instarelat, Audiorelat. La participació s’ha ampliat fins al 15 de maig en totes les categories. El període de votació del Relat Lliure i Conte Infantil serà del 16 al 30 de maig al mateix web del concurs.

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/14e-concurs-de-relats-curts-de-tmb-amplia-periode-de-participacio-estrena-categoria