09.03.2020
Autor
Premsa TMB

Comença el 14è Concurs de Relats Curts de TMB amb motiu de la diada de Sant Jordi

Subtítol

Els participants tenen fins al 15 d’abril per optar a guanyar en les quatre categories, dues d'elles vinculades a les xarxes socials Twitter i Instagram. Enguany s’estrena una nova categoria de participació, l’AudioRelat

La catorzena edició del Concurs de Relats Curts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat amb l’obertura del lloc web relatscurts.tmb.cat. Sota el lema Inspira’t en cada viatge, els interessats poden participar-hi des d’avui fins al 15 d’abril.

Enguany, l’usuari pot participar en quatre categories: Relat Lliure, TuitRelat, Instarelat i la novetat d’aquesta edició, AudioRelat.

A la clàssica secció Relat Lliure, les narracions hauran d’estar escrites en una sola pàgina (màxim de 3.500 caràcters), en català o en castellà, i han de versar sobre una història viscuda o imaginada en un bus, al metro, al funicular de Montjuïc, al Barcelona Bus Turístic o al Telefèric de Montjuïc, o que parlin de la bona convivència a les instal·lacions de TMB o bé de la llegenda de Sant Jordi.

L’AudioRelat és la nova categoria de la present edició: l’usuari haurà de pujar un relat en format d’àudio, de màxim d’un minut de durada, on expliqui una història, i hi ha d’aparèixer algun transport de TMB (metro, bus, funicular, telefèric o bus turístic).

Per participar a la categoria TuitRelat, els usuaris de Twitter hauran d’escriure un relat de màxim 280 caràcters explicant una història curta inspirada en els transports de TMB, el civisme o Sant Jordi. Per participar en el concurs s’haurà de mencionar el perfil corporatiu de TMB a Twitter (@TMB_Barcelona) i incloure l’etiqueta #RelatsTMB2020.

Pel que fa a l’Instarelat, els usuaris hauran de publicar a Instagram una fotografia feta en algun dels transports de TMB. La imatge haurà de tenir un títol literari, anar etiquetada amb #RelatsTMB2020 i mencionar el perfil de TMB a Instagram (@tmb_bcn).

Per primera vegada el concurs tindrà una fase de votacions, del 16 al 30 d’abril. Els usuaris podran votar els seus textos preferits de la modalitat Relat Lliure a través del mateix web del concurs i els votants també podran guanyar premis com entrades dobles de cinema diàries. La passada edició del concurs va rebre uns 1.400 relats participants en les diferents categories.

‘Inspira’t en cada viatge’

El Concurs de Relats Curts de TMB és una fórmula original i participativa perquè els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana s'exercitin en l’escriptura i la lectura.

El lloc web creat per al concurs és interactiu i promou la participació, i allà els usuaris que participin a la categoria de Relat Lliure i AudioRelat penjaran les seves obres directament a relatscurts.tmb.cat. La participació a Instarelat i TuitRelat és directa a través de les xarxes socials Instagram i Twitter amb l’etiqueta #RelatsTMB2020.

L’admissió de relats serà fins al 15 d’abril i la iniciativa es fa amb la col·laboració de Vodafone, Plataforma Editorial, Cinemes Filmax Gran Via, l’Institut de Cultura de Barcelona, a través dels programes Grec Festival de Barcelona, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i enguany també Llibre Solidari, el Barcelona Bus Turístic i el Telefèric de Montjuïc.

Participar i escriure una història té premi

Enguany, el jurat encarregat de triar els relats finalistes de les diferents categories estarà format per cinc membres i tindrà en compte la qualitat narrativa, l’originalitat del relat i la relació de la història amb TMB.

Pel que fa al Relat Lliure, el jurat escollirà els 10 relats finalistes. Hi haurà primer i segon premi i també un guardó per al relat més llegit, triat per votació al web del concurs. En les categories de les xarxes socials, TuitRelat i Instarelat, el jurat escollirà la millor història i la fotografia guanyadora. Hi haurà cinc finalistes per a cada una de les categories.

Entre els premis més destacats hi ha un viatge a Frankfurt per a dues persones per assistir a la Fira del Llibre per al guanyador del Relat Lliure. Els millors TuitRelat i InstaRelat s’enduran un iPad, gentilesa de Vodafone, i el millor AudioRelat, un assistent de veu.

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/comenca-14e-concurs-de-relats-curts-de-tmb-amb-motiu-de-diada-de-sant-jordi