Autor
Marta Espinosa

Les 10 històries finalistes rodades pels usuaris i participants al Subtravelling, en pantalla gran

La desena de curtmetratges seleccionats pel jurat com els millors dins la secció oberta al públic Roda a TMB del festival internacional es poden veure aquests dies al MouTV.

Des d'aquest dilluns 17 de febrer fins a mitjans de març, les pantalles del MouTV emeten els deu curts finalistes, les millors obres creades pels mateixos usuaris que van participar en la categoria oberta al públic Roda a TMB del festival internacional de cinema curt de TMB, el Subtravelling. Enguany la desena edició ha rebut un 130 curtmetratges, tot un èxit de participació. 

Durant un mes aproximadament, les 10 històries finalistes del concurs es poden veure a les pantalles d'informació, el MouTV, presents en autobusos, andanes i trens de metro. Cada setmana s'estrenaran dos curts i es podran veure diversos cops al llarg de tot el dia, de dilluns a diumenge. Es podran veure el curt guanyador de la categoria, Propera parada (de Jaume Subirós); el segon classificat, Freedom (d'Oussama Blal); el més votat, Tú decides (d’Hugo Riera), la menció especial del jurat Rosa (de Tess Masero); Xu Hui Ying (d’Otto Alegre), Cupido (de Mercedes González), El momento (Ianko Stankov), Línea de vida (de Marc González), Blau marí (de Shamp K) i Sols (de Marina i Helena Izquierdo).

Propera parada, dirigida per Jaume Subirós, retrata en tres minuts l’enamorament a primera vista entre dues noies que viatgen en metro: el món s’atura davant la màgia dels seus ulls i de la dansa. El segon millor curtmetratge va ser Freedom, dirigida per Oussama Blal, un original curt de ficció que reflexiona sobre la llibertat de l’ésser humà. El curt més votat per part dels usuaris del web del festival va ser Tú decides, d’Hugo Riera, que explica la història d'un jove estudiant que decideix desafiar el temps per corregir els seus mals hàbits quan viatja en metro. I la menció especial del jurat, Rosa, dirigit per Tess Masero, que retrata un viatge en el temps pels passadissos del suburbà que pot canviar el destí dels protagonistes.

Al web del festival es poden recuperar i visualitzar tots els curts, els de la categoria Roda a TMB (els finalistes i tots els participants) i també la vintena de creacions que formaven part de La Mostra Internacional, l'altra secció oficial del festival. 

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:56

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/10-histories-finalistes-rodades-usuaris-participants-subtravelling-pantalla-gran