Autor
Víctor Hidalgo

Vídeo: 'making of' de la conservació i digitalització dels negatius sobre vidre de TMB

L'audiovisual repassa el procés de recuperació d'un material fotogràfic singular que ens acosta a la Barcelona del primer quart del segle passat. El mateix vídeo i una selecció d'instantànies es poden veure a l'Espai Mercè Sala fins a finals de març.

TMB recupera un material fotogràfic singular

Les tasques de conservació del material fotogràfic que forma part de l'arxiu de la Fundació TMB han motivat no només una exposició a l'Espai Mercè Sala, sinó també la producció d'un vídeo en què s'expliquen els detalls de la tècnica que s'ha utilitzat per recuperar les imatges a partir de negatius de vidre

La peça audiovisual, d'uns 13 minuts de durada, contextualitza i aporta molta informació, detalls i curiositats sobre el complex procés per preservar i recuperar el delicat material històric. La Fundació TMB, assessorada per l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya, ha treballat en la digitalització i optimització de la col·lecció de 120 negatius de vidre produïts entre el 1877 i el 1940 i que contenen imatges d'una qualitat excel·lent de la construcció del Gran Metro, dels tramvies i dels autobusos de Barcelona.

Al vídeo intervenen la Maria José Muñoz, del departament de Patrimoni històric de TMB, i Daniel Rivera, fotògraf especialista en el tractament del blanc i negre, que ha col·laborat en els treballs de restauració i conservació de material fotogràfic. 

 

Imatge
Aspecte d'un negatiu sobre vidre del fons de la Fundació TMB / Foto: Pep Herrero (TMB)


Aspecte d'un negatiu sobre vidre del fons de la Fundació TMB / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
dijous, juny 23, 2022 - 17:47

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/video-making-de-conservacio-digitalitzacio-negatius-sobre-vidre-de-tmb