Autor
Oriol Pàmies

Donació de 242 llibres al centre de documentació del Museu de la Tècnica

La Fundació TMB facilita així que els volums siguin consultables i contribueix a enfortir el patrimoni bibliogràfic del país.

Una part de la biblioteca del departament d'Infraestructures de Metro ha passat a enriquir el centre de documentació del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), amb seu a Terrassa, on els llibres seran consultables pel públic. En conseqüència, passaran a formar part del catàleg en línia de la xarxa de biblioteques especialitzades de la Generalitat.

El fons donat consta de 242 volums de temàtica tècnica relacionada amb el ferrocarril, la majoria editats entre la primera dècada del segle XX i l'inici del XXI, que el departament de Patrimoni Històric de TMB ha catalogat abans de fer-ne la donació, formalitzada mitjançant una acta que han subscrit el director de la Fundació TMB, Santiago Torres, i el del mNACTEC, Jaume Perarnau. N'hi ha 32 que daten del període 1910-1929 i per tant tenen la consideració de patrimoni bibliogràfic.

Entre el material donat hi ha monografies sobre ciències aplicades, electrotècnica, informàtica,  metal·lúrgia i construcció, així com catàlegs il·lustrats valuosos per la informació que contenen. El llibre més antic és en anglès, un tractat de dibuix tècnic aplicat a la mecànica i l'enginyeria publicat a Londres el 1897. També s'hi inclouen els vuit volums que apleguen 75 números de La revista industrial y fabril, testimoni de l'estat de la tecnologia a Espanya entre els anys 1946 i 1952.

Imatge
Part de la col·lecció de 'La revista industrial y fabril' / Foto: TMB

Part de la col·lecció de 'La revista industrial y fabril' / Foto: TMB

Darrera modificació
dimecres, febrer 5, 2020 - 08:02

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/donacio-de-242-llibres-centre-de-documentacio-museu-de-tecnica