Autor
Marta Espinosa

TMB planteja un repte en una 'hackathon' de 24 hores amb 200 estudiants d'FP

L'esdeveniment informàtic, que és la primera vegada que se celebra a Catalunya, plantejarà 24 desafiaments empresarials. El repte que llançarà TMB està vinculat al projecte cultural dels Músics al Metro. 

Avui, 18 de desembre, i demà, dia 19, l'Espai Bital a l'Hospitalet de Llobregat, molt a prop de la Fira Gran Via, acollirà l'esdeveniment 24 hores d'innovació Barcelona, que se celebra per primer cop a Catalunya i que organitza i finança el Departament d'Educació de la Generalitat i la Fundació Bankia per la Formació Dual, per apropar el talent de la Formació Professional a l'empresa.

Es tracta de donar resposta a 24 reptes empresarials en només 24 hores. Uns 200 estudiants de l'FP i de Cicles Formatius de diferents especialitats treballaran junts per innovar i desenvolupar les solucions que condiserin més adients per superar els projectes que els plantejaran 24 companyies. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) presentarà el repte Com fer visible la imatge dels Músics del Metro amb l'objectiu de potenciar la cultura a través de la música i els viatges en transport públic. 

Avui a les 9 del matí es presentaran els 24 reptes als participants i a les 11 hores començaran les 24 hores de treball, amb la creació dels equips, l'elecció del repte, la reunió amb l'empresa en qüestió per informar-se i documentar-se sobre el desafiament adjudicat. Després, cada equip passarà per les fases d'ideació i prototipatge i dijous presentarà en públic la solució proposada al desafiament. Finalment, el jurat premiarà les millors idees i farà l'entrega de premis. 

La paraula hackathon és una contracció de hacker (programador) i marató, i originalment feia referència a tot tipus de trobades de programadors per dissenyar i desenvolupar col·laborativament solucions de software en grups de 2 a 5 persones i en un temps determinat (normalment entre 24 i 48 hores).

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:22

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmb-planteja-repte-hackathon-de-24-hores-amb-200-estudiants-dfp