Autor
Marta Espinosa

Instal·lacions del metro formen part un any més del 48 Open House BCN

L'últim cap de setmana d'octubre, el festival d'arquitectura celebra 10 anys de vida amb més de 240 activitats programades i una previsió de 60.000 assistents que visitaran de franc edificis i infraestructures sovint inaccessibles per al públic general.

Un any més, TMB col·labora en l'edició 2019 del festival d'arquitectura 48h Open House Barcelona, que se celebra el cap de setmana del 26 i el 27 d'octubre, amb la visita guiada a un dels tallers i cotxeres de metro més singulars, el de les línies 9 i 10 a Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet. Un espai amb més de 13.000 metres quadrats soterrats i on arriben set vies, dues amb funció de cotxeres per a la conducció automàtica i cinc de destinades a tallers, de les quals dues són elevades sobre pilars per al manteniment general. Una visita obligada per a qualsevol amant dels transports ferroviaris.

La visita, emmarcada en la secció Open Infraestructures, es podrà fer dissabte 26 al matí de manera gratuïta i en diferents torns, per a les persones que s'hagin inscrit des del 10 d'octubre al web del festival. L'activitat té un aforament limitat i les entrades ja estan exhaurides

A més, a la tarda hi haurà visites guiades a la recentment inaugurada estació de metro de Foneria, de la L10 Sud, al passeig de la Zona Franca del barri de la Marina de Barcelona. Arquitectes responsables de l'obra destacaran als assistents aspectes de l'arquitectura, el disseny, l'interiorisme i la il·luminació que dominen els espais. Els voluntaris del 48h Open House Barcelona organitzaran els grups reduïts de les persones interessades a fer la visita per estricte ordre d'arribada, sense inscripció prèvia.

El festival 48h Open House Barcelona es caracteritza per la divulgació del patrimoni arquitectònic de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En aquesta desena edició el tema són les dones arquitectes i destaca Pilar Casas Mur com a arquitecta de l'any. Descobriu tots els edificis i itineraris, aprenent i descobrint l’arquitectura com a component imprescindible de la cultura al programa del festival. 

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:57

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/installacions-metro-formen-part-any-mes-48-open-house-bcn