14.10.2019
Autor
Premsa TMB

L'Espai Mercè Sala acull l'exposició 'La llum secreta'

Subtítol

El fotògraf i investigador de la imatge Daniel Rivera ens convida a reflexionar sobre el valor que la llum natural té en la fotografia

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de Diagonal, acull l’exposició La llum secreta, un projecte del fotògraf argentí Daniel Rivera, que compta amb el suport de Fujifilm, EGM i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L’autor ens convida a reflexionar sobre el valor que té la llum natural en la fotografia, tot evitant la il·luminació artificial. El fotògraf no manipula l’escena, hi participa com a observador de la realitat per esdevenir un caçador de llum i ressaltar la veritable bellesa del lloc i del moment captat.

La ciutat i el bosc són els espais seleccionats per l’artista per desenvolupar aquesta idea, tots dos són igual de caòtics. Dins del llenguatge fotogràfic són dos àmbits que contenen múltiples elements de distracció i aquí sorgeix el repte del fotògraf, captar el moment en què la llum natural endreça el caos tot desvelant, per a l’observador, quin és, d’entre tots els elements, el motiu principal de cada fotografia. Aquesta manera de veure la llum, respectant la seva característica original i evitant l’ús de la il·luminació artificial, ja no és habitual. És la llum i són les ombres, que canvien en un curt espai de temps però que tenen la força necessària per transformar l’escenari i els objectes com per art de màgia.

Daniel Rivera va néixer el 1948 a Mendoza (Argentina) i es va formar com a fotògraf al Foto Club Buenos Aires i al Instituto Nacional de Artes Gráficas. Com a fotògraf ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació argentins, ha treballat la fotografia publicitària i es va especialitzar en fotografia de moda, el retrat i el nu. Posteriorment, un cop arriba l’era digital, reprèn la fotografia analògica i aplica les possibilitats aconseguides en l’àmbit analògic i les trasllada al digital, dotant aquest sistema fotogràfic de molta més qualitat. La cerca el porta a investigar amb moltes càmeres de diferents models i marques, que avalua amb nombroses comparatives i proves de camp.

Des del 2008 participa a Fotocommunity, la plataforma més gran d’Europa per als aficionats a la fotografia. Actualment, és professor de fotografia avançada a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, entre altres centres. Recentment, ha col·laborat amb la Fundació TMB en els treballs de restauració i conservació de material fotogràfic que es fan des del departament de Patrimoni Històric de TMB.

L’exposició es pot veure fins a finals de novembre a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores. L’entrada és gratuïta.

Darrera modificació
15.10.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lespai-merce-sala-acull-lexposicio-llum-secreta