Autor
Marta Espinosa

Nova edició de les proves d’aptitud per als candidats a convertir-se en músics del metro

Enguany, el vestíbul de l'estació d'Universitat acollirà la quinzena convocatòria i s'hi presentaran més de 50 aspirants

Demà dijous, 30 de maig, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Associació de Músics de Carrer (Amuc BCN), amb la col·laboració d’un jurat integrat per professors de l’Escola de Músics Juan Pedro Carrero, adherida al districte de Ciutat Vella de Barcelona, organitzen una nova prova de selecció per avaluar els músics aspirants a tocar en algun dels 43 punts que tenen reservats dins de la xarxa de metro.

Així, dijous al matí, de 10.30 h a 14 hores, i a la tarda, de 16 h a 19 h, l’edició número 15 d’aquestes proves tindrà lloc a la cèntrica estació d’Universitat  (L1 i L2). Els temes que van predominar en les anteriors convocatòries van ser les cançons populars acompanyades de melòdiques guitarres, però també es va poder escoltar instrumentistes en solitari que tocaven amb talent el teclat, els trombons, l’acordió, el saxo o el violí, entre d’altres.

Més d'una cinquantena de músics apuntats a les proves

La prova d’idoneïtat segueix la mateixa metodologia de les edicions passades. Cadascun dels més de 50 candidats que es preveu que s’hi presentin haurà d’interpretar alguns temes escollits a l’atzar pels membres del jurat entre les 20 o 30 cançons del repertori presentat per cada músic. El jurat valorarà criteris com la qualitat interpretativa i la varietat de repertori, l’originalitat i la riquesa creativa de la proposta i la diversitat cultural, estilística i instrumental.

Properament es publicaran els resultats de les proves a la pàgina web de l’Amuc. Si l’avaluació del jurat és favorable, el músic obtindrà el carnet d’associat a Amuc BCN i podrà participar en els projectes d'aquesta associació, de manera que tindrà dret a actuar al metro sempre que es respecti la normativa del projecte.

El projecte de regulació dels músics del metro de Barcelona, que ja fa 18 anys que està en marxa, és pioner a Europa i al món. L’objectiu és garantir la qualitat de la música que s’ofereix als usuaris del metro i facilitar les funcions preventives de control per al seu bon funcionament.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana amb la voluntat d'aproximar la cultura a la ciutadania a través de les seves instal·lacions i d'enriquir l'experiència del viatge en transport públic.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:59

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/nova-edicio-de-proves-daptitud-candidats-convertir-se-musics-metro