Autor
Redacció

#TMBrecomana l'exposició sobre el pintor rebel gòtic Bartolomé Bermejo, al MNAC

Title
Media Name: lishochimustomitrodehewronohutothocrutokadruphuwekashabucrucruweludronawewogeshewijuuuchecejuphapaphopriphashumiwroprofroprodroshilakopiphophubede

L'han qualificat de geni de la pintura, però també de rebel. El pintor gòtic Bartolomé de Cárdenas, més conegut pel seu àlies, Bermejo, protagonitza una exposició monogràfica al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Nascut a Còrdova el 1440, va viure en diverses ciutats, entre les quals Barcelona. A més de per la seva expertesa tècnica amb la pintura a l'oli, va destacar per la contínua experimentació i cerca d'un llenguatge propi i singular. De fet, com assenyala el museu a l'apartat sobre l'exposició, algunes de les obres més innovadores les va crear al final de la seva vida.

No és la primera vegada que el MNAC mostra obra de Bermejo (ho va fer el 2003), però sí la primera en què es veuran algunes pintures molt destacables, com la Pietat Desplà (us deixem el vídeo de la seva recent restauració), dins la qual s’han identificat una setantena d’espècies de fauna i flora pintades amb total exactitud. Encara podeu gaudir d'aquest mestre del segle XV, però només fins al 19 de maig.

TMB hi col·labora fent-ne difusió.

Darrera modificació
dijous, maig 2, 2019 - 08:43

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmbrecomana-lexposicio-sobre-pintor-rebel-gotic-bartolome-bermejo-mnac