Autor
Marta Espinosa

El delicat art contemporani de Mari Ito protagonitza una exposició a Saragossa

El jardín de los deseos del Japón contemporáneo es pot veure fins al 23 de juny a la sala d'exposicions de l'Ajuntament de Saragossa. S'hi presenta la intervenció pictòrica que va fer l'artista japonesa al vestíbul del metro d'Universitat.

La sala d'exposicions Fortea de l'Ajuntament de Saragossa inaugura aquest dijous, 11 d'abril, l'exposició El jardín de los deseos del Japón contemporáneo de la japonesa Mari Ito.

Aquesta artista ja és coneguda a Barcelona i al suburbà, ja que el 2017 va fer una intervenció pictòrica que avui dia encara vesteix la columna central del vestíbul d'Universitat de la línia 2 del metro de Barcelona. Precisament aquesta obra, que porta per títol És primavera?, forma part del conjunt de peces de la mostra que acull Saragossa fins al 23 de juny. També s'han organitzat activitats didàctiques relacionades amb l'art i l'obra de Mari Ito.

Les obres de l'artista estan plenes de referències a l'art japonès més clàssic; ho veiem a les composicions florals, per exemple. Però el mèrit de Mari Ito va més enllà. La comissària de l'exposició a Saragossa, Alejandra Rodríguez, assegura que "les seves creacions sobrepassen el caràcter merament decoratiu i simbòlic de les flors, ja que les utilitza per reflexionar sobre els desitjos i el seu origen". I així, a través de les flors intenta plasmar els diferents estats d'ànim, sentiments, desitjos i situacions concretes que afecten l'ésser humà. 

Fem una mica de memòria i us deixem el timelapse de la creació de l'obra pictòrica de Mari Ito al metro de Barcelona:

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:21

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/delicat-art-contemporani-de-mari-ito-protagonitza-exposicio-saragossa