11.03.2019
Autor
Premsa TMB

El festival metropolità de dansa baixa per segona vegada al metro amb una intervenció itinerant

Subtítol

Dansa Metropolitana portarà de nou l'art del moviment a les estacions de l'Hospitalet, Badalona, Cornellà i Santa Coloma

Un any més, el festival Dansa Metropolitana, en col·laboració amb Transports Metropolitans de Barcelona, torna a portar l'art del moviment al metro. Serà el segon any del festival i també la segona vegada que baixa al suburbà. Enguany ho farà de la mà de la plataforma HOP, amb una intervenció artística itinerant per diverses estacions de la xarxa.

El HOP ha dissenyat una intervenció multidisciplinària, una fusió entre danses urbanes, africanes, circ i dansa contemporània, per transformar la monotonia del viatge i omplir-lo d'alegria i complicitats. Un grup de ballarins i dos músics interactuaran amb un DJ d'avantguarda que també sap ballar. Els acompanyaran en les seves coreografies, alumnes d'escoles de dansa dels diferents municipis.

Seran quatre actuacions en quatre dies diferents i totes començaran a les 18 hores. Dijous 14 de març, a Badalona Pompeu Fabra de la línia 2. Divendres 15 de març serà el torn de la línia 5 a Cornellà Centre, i dissabte, 16 de març, a Fondo de la L9 Nord a Santa Coloma. L'última actuació serà divendres 29 de març a l'Hospitalet, a les estacions del tram de la L9 Sud i L10 Sud (de Foneria a Torrassa i de Torrassa a Europa / Fira). Els ballarins es mouran per les instal·lacions i faran petits trams de les línies per apropar la dansa, la música i el bon rotllo als usuaris estiguin on estiguin: andanes, vestíbuls, trens o fins i tot als accessos del carrer.

Del 13 al 31 de març, Dansa Metropolitana programa més d'un centenar de funcions de dansa en diferents espais de Barcelona, Badalona, Cornellà, l’Hospitalet, Santa Coloma i Esplugues. Enguany també s'hi sumen el Prat, Viladecans i Sant Cugat. La dansa torna a ocupar els carrers i les places, els teatres, els transports i els cinemes de diverses ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. Dansa de tots els estils i per a tothom, artistes internacionals i nous talents, espectacles que sorprendran el públic i propostes que el convidaran a ballar.

Fundat a Barcelona el 2011, el HOP fomenta la creació escènica contemporània de les danses urbanes, així com les seves formes tradicionals: competicions, jams, etc. És una plataforma de recerca, creació i exhibició especialitzada en danses urbanes i un espai de referència internacional pel que fa a la creació contemporània en aquest àmbit artístic.

Imatge
Intervenció artística al metro, extret del programa del festival Dansa Metropolitana

Intervenció artística al metro, extret del programa del festival Dansa Metropolitana

Darrera modificació
15.03.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/festival-metropolita-de-dansa-baixa-segona-vegada-metro-amb-intervencio-itinerant