01.03.2019
Autor
Premsa TMB

Les vivències de dones que han patit la violència masclista en una exposició a l'Espai Mercè Sala

Subtítol

Les fotografies s'emmarquen en el projecte 'De l'ombra a la llum' de la Fundació Setba que per segon cop s'exhibeix al metro

El proper dimarts, 5 de març, s’inaugurarà a l’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, l’exposició Cicatriu, una mostra fotogràfica fruit del projecte De l’ombra a la llum de la Fundació Setba i Photogenic Festival. Tant el projecte com l’exposició tenen com a objectiu sensibilitzar i fer visible la xacra que representa la violència contra les dones.

Cicatriu és una exposició fotogràfica apadrinada per la fotoperiodista Sandra Balsells (Premi Ortega y Gasset 2006). L’autora ha fet un seguiment de la vida de diferents dones, totes elles han patit la violència masclista en primera persona. Elles són la Bibi, l’Alena Branch, l’Aureti, la Màgika i la Mona González, cinc de les participants del taller de fotografia i paraula que organitza la Fundació Setba, que han realitzat instantànies sobre el seu dia a dia. Aquest taller, que imparteix Ventura Camacho des del 2015, s’adreça a dones que han patit violència masclista i que utilitzen la fotografia com a eina terapèutica.

L’exposició s’inaugura dimarts com a avançament del Dia internacional de la dona treballadora i es pot veure a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores, fins a finals de març. L’entrada és gratuïta.

Aquesta mostra és la segona exposició fruit del projecte De l’ombra a la llum. La primera edició, que portava el mateix títol que el projecte, va comptar amb la fotògrafa Maria Espeus. I aquella mostra també es va poder veure al metro, amb fotografies en gran format al passadís d’enllaç de l’intercanviador de metro de Diagonal, emmarcat en la campanya Mou-te contra la violència masclista, la causa solidària escollida pels empleats de TMB el 2017.

Darrera modificació
03.03.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/vivencies-de-dones-que-han-patit-violencia-masclista-exposicio-lespai-merce-sala