Autor
Redacció

#TMBrecomana gaudir del cinema 'indie' a l’Americana Film Festival, del 5 al 10 de març

A més de les grans estrenes de superherois que omplen sales, el cinema nord-americà també és ric en obres d'autor, que no sempre troben un espai a la cartellera catalana. Per posar-hi remei, del 5 al 10 de març se celebra l'Americana Film Festival, que aquest any arriba a la sisena edició. Entre les novetats s'hi compta la incorporació del Zumzeig Cinema (que s'afegeix a l'escenari habitual, els Cinemes Girona). També es concedirà un nou premi, el de la Crítica.

Es projectaran 32 llargmetratges i 39 curts. Inaugurarà el festival (a la sala Phenomena Experience) el film guanyador del darrer festival de Sundance, The Miseducation of Cameron Post. Així mateix, la pel·lícula de cloenda és una triomfadora del Sundance: es tracta de Blaze, escrita i dirigida per Ethan Hawke, sobre el cantant i compositor de country Blaze Foley.

Els documentals també tenen espai a l'Americana, i un dels més esperats és Free Solo, guanyador de l'Oscar a l'edició d'enguany. L'obra segueix Alex Honnold en el seu repte d'escalar la muntanya El Capitan, a Yosemite. Quant al convidat especial de l'Americana 2019, n'hi haurà dos: els germans David i Nathan Zellner, autèntics clàssics del cinema independent actual.

Si voleu gaudir de l'altre cinema nord-americà, l'Americana és el vostre festival.

TMB hi col·labora fent difusió del Festival.

 

Darrera modificació
divendres, juny 12, 2020 - 17:37

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmbrecomana-gaudir-cinema-indie-lamericana-film-festival-5-10-de-marc