Autor
Marta Espinosa

Els millors curts rodats pels usuaris, presents durant un mes a les pantalles de metro i bus

Els deu curtmetratges finalistes participants a la categoria oberta al públic Roda a TMB del festival Subtravelling es poden veure fins a principis de febrer al MouTV.

Des d'avui fins al 10 de febrer, les pantalles del MouTV del metro i dels autobusos emeten els deu curts finalistes, les millors obres creades pels mateixos usuaris que van participar en la categoria oberta al públic Roda a TMB del festival internacional de cinema curt de TMB, el Subtravelling. Enguany la novena edició ha rebut un centenar de curtmetratges, tot un èxit de participació, un 50% més, si tenim en compte que l'any anterior es van seleccionar una cinquantena de curts. 

Durant 35 dies, la desena d'històries finalistes del concurs es poden veure a les pantalles d'informació per als usuaris, el MouTV, presents en autobusos, andanes i trens de metro. Cada dia s'emetran dos curts diferents.

Els deu millors films, i per tant, finalistes són: el curt guanyador de la categoria, Miradas que hablan (de Marc Vadillo); el segon classificat, Fly me to the moon (d'Elena Izquierdo, Marina Izquierdo i Marc Serra); el curt més votat, Nyctophobia (de Laura Sala); Anyway (de Laura Giralt), Llantos catenarios (de Pau Gutiérrez), Souvenir (d'Elisa Pont), Destí (d'Eduard Marín), Four Mondays (de María Sola), Mobiles Connect (d'Aida Rodríguez i Ken Rawlinson) i Vine, que t'espero (de Diego Iruela).

Miradas que hablan retrata en menys de quatre minuts els enamoraments a primera vista que tenen lloc al transport públic, on cada dia milers de mirades amaguen boniques històries. Enguany també es premiava el segon millor curtmetratge i l'escollida és l’obra Fly me to the moon, un original curt d’animació que relata l’emocionant viatge en metro que porta el protagonista fins a la Lluna. I el curt més votat, i que també va rebre una menció especial per part del jurat, va ser Nyctophobia, protagonitzat per l’actor Àlex Monner (Polseres vermelles), que explica una angoixant història de suspens pels passadissos del suburbà.

Al web del festival es poden recuperar i visualitzar tots els curts, els de la categoria Roda a TMB (els finalistes i tots els participants) i també la vintena de creacions que formaven part de La Mostra Internacional, l'altra secció oficial del festival. 

Felicitació especial de Nadal

Precisament, una versió especial de l’original curt d’animació i segon classificat del Roda a TMB, Fly me to the moon, s'ha adaptat expressament per desitjar unes bones festes als usuaris de metro i autobusos i s'està veient aquests dies al MouTV.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:01

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/millors-curts-rodats-usuaris-presents-durant-mes-pantalles-de-metro-bus