05.12.2018
Autor
Premsa TMB

Pilarín Bayés convida a descobrir la història del tramvia a petits i grans

Subtítol

La dibuixant presenta 'La petita història del tramvia', on repassa la història i curiositats dels primers tramvies, el Tramvia Blau i TRAM. A partir d’avui, ja es pot adquirir el conte il·lustrat a les principals llibreries de Barcelona

TRAM, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Editorial Mediterrània van presentar ahir el llibre La petita història del tramvia amb la Pilarín Bayés, la il·lustradora que ha dibuixat l’evolució d’aquest mode de transport. El llibre explica en 16 pàgines la història dels primers tramvies, arribats a Barcelona el 1872, l’arribada i funcionament del Tramvia Blau i l’entrada en funcionament del TRAM.

El llibre forma part d’una col·lecció de 317 volums que van començar a publicar-se l’any 1993 i han explicat la història de grans artistes, persones il·lustres, edificis i modes de transport.

La presentació va tenir lloc a la llibreria Laie de Barcelona on la periodista Marina Romero va dirigir una conversa amb la Pilarín Bayés; la responsable de l’Editorial Mediterrània, la Montserrat Costas; el director de la Fundació TMB, Santiago Torres; i el director general de TRAM, Humberto López Vilalta.

La presentació d’ahir al vespre va congregar a mig centenar de persones a la llibreria LAIE de Barcelona. El director general de TRAM va compartir la il·lusió de participar en aquest llibre: “TRAM celebrarà 15 anys l’any vinent i no volem perdre la nostra identitat ni orígens. Per això mateix, quan ens van comunicar que també hi participaria TMB, ens va fer doble il·lusió. I aquesta il·lusió es va ser triple quan vam saber que aquestes històries del tramvia serien un conte de la Pilarín Bayés”.

El director de la Fundació TMB va voler destacar també l’ús d’aquesta història com “una eina pedagògica per a les generacions més joves i per conscienciar als més petits sobre el paper fonamental que ha jugat el tramvia en el desenvolupament de la ciutat i de la seva àrea metropolitana”.

“Aquest conte m’ha fet molta il·lusió dibuixar-lo perquè el tramvia és un punt on es creua la vida de molta gent. A més, guardo un molt bon record de quan jo vivia a Barcelona, dibuixar aquestes històries i tota la feina de documentació m’han fet recordar aquella època d’estudiant quan vivia a Barcelona i tenia la parada de tramvia davant de casa”, ha declarat Pilarín Bayés, autora de les il·lustracions, per tancar la presentació.

A partir d’avui, ja es pot adquirir La petita història del tramvia a les principals llibreries de Barcelona i a la botiga online de TRAM, www.botiga.tram.cat. A més, s’incorpora als materials dels programes d’activitats escolars TMB Educa i TRAMeduca.

Imatge
Un moment de l'acte a la llibreria Laie / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Un moment de l'acte a la llibreria Laie / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
06.02.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/pilarin-bayes-convida-descobrir-historia-tramvia-petits-grans