24.10.2018
Autor
Premsa TMB

L'Espai Mercè Sala del metro acull l'exposició 'Suite metropolitana'

Subtítol

Excepcionalment la mostra es podrà veure l’últim cap de setmana d'octubre, coincidint amb el Barcelona 48h Open House.

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, acull l’exposició Suite metropolitana, un projecte de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) coincidint amb la novena edició del festival d’arquitectura de Barcelona 48h Open House.

La mostra exposa els últims projectes arquitectònics realitzats per l’AMB per tal d’apropar al públic la dimensió de l’espai metropolità sota una òptica domèstica. Una gran col·lecció de dibuixos, fotografies i imatges en format postal repassa aquests projectes, que també seran visitables durant el festival 48h Open House dins els municipis que hi participen, com Badalona, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat o Sant Joan Despí.

Els projectes, agrupats segons certs trets característics –com els diferents moviments d’una suite barroca–, s’organitzen en una sèrie d’espais successius, com si fossin habitacions concatenades. Un recorregut lineal, continu, que permet d’una banda l’accés a les diferents suites i, de l’altra, l’observació d’un gran plànol d’emplaçament d’una metròpolis reinterpretada. Un plànol que no existeix fora de la realitat de l’exposició i que porta el visitant a una lectura subjectiva del territori.

L’exposició es pot veure a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores, fins a finals de novembre. L’entrada és gratuïta.

Horari especial per al 48h Open House BCN

Excepcionalment, l’Espai Mercè Sala obrirà les portes dissabte 27 i diumenge 28 d’octubre, en l’horari habitual (de 10 a 20 hores), amb motiu de la celebració aquell cap de setmana del festival d’arquitectura de Barcelona 48h Open House 2018.

El 48h Open House BCN és la principal cita de Barcelona amb l’arquitectura; des de l’any 2010 es programa un cap de setmana de portes obertes a més de 200 edificis. L’esdeveniment, que va començar a Londres el 1992 i ara se celebra en una trentena de ciutats del món, programa enguany més de 200 activitats dirigides per professionals de l’arquitectura que conviden el públic a explorar i comprendre el valor d’un espai ben construït i dissenyat.

Darrera modificació
24.10.2018
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lespai-merce-sala-metro-acull-lexposicio-suite-metropolitana