Autor
Redacció

'Llum al soterrani', la relació diària entre músics i viatgers al metro de Barcelona

L'any 2001, TMB i l'Associació de Músics del Carrer i el Metro de Barcelona (AMUC BCN), amb la mediació de l'Ajuntament de Barcelona, van iniciar un projecte pioner per establir la presència de músics en punts concrets i senyalitzats de la xarxa de metro que s'ha convertit en tot un referent internacional.

Passen els anys, canvien les persones, el projecte de Músics al Metro de la Fundació TMB evoluciona, però continua sent un cas de "convivència exemplar" entre artistes i viatgers a l'interior d'un sistema de transport massiu, tal com constata el suplement dominical del diari Ara en un ampli reportatge del dia 27 de maig. La periodista Mar Cortès rasca en el dia a dia d'aquests músics itinerants, alguns esporàdics i altres ja veterans del metro, per fer-ne aflorar vivències i inquietuds, per treure'ls de l'anonimat.

No són sols una presència agradable, també tenen temps de donar voltes al sentit de la feina que fan i vincular-la amb els orígens de la música. Així ho explica Rubén H., president d'AMUC BCN: “Nosaltres oferim avui dia una cosa que té milers d’anys i ho continuarem fent fins al final de la humanitat. Som com monjos. Tenim una manera diferent d'entendre l'intercanvi humà: no és crematístic, és més natural i espiritual”.

Darrera modificació
dimarts, maig 29, 2018 - 09:55

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/llum-soterrani-relacio-diaria-entre-musics-viatgers-metro-de-barcelona