Autor
Redacció

'Espacios en su tiempo', una exposició que fa reviure l'estació de metro de Correus

El solemne edifici que allotja des del 1928 els serveis centrals de correus i telègrafs de Barcelona va ser projectat per durar molt de temps. El contrari de l'estació de metro que tenia a sota.

Rosa Franco Mendoza és una apassionada de la fotografia que acaba d'inaugurar la seva primera exposició en solitari: Espacios en su tiempo. Aquesta mostra té com a eix principal la història d'un dels edificis més significatius i emblemàtics de la ciutat de Barcelona: l'Oficina Principal de Correus i Telègrafs.

Les innovacions i els canvis a Correus han estat constants al llarg de la seva història, especialment ràpids des de l'arribada d'internet en les nostres vides i en la nostra manera de comunicar-nos. Aquests canvis també han quedat reflectits en les modificacions en l'ús dels diferents espais de la seu central de Via Laietana.

En aquest recorregut històric no hi podien faltar les referències a l'estació de metro de Correus, amb fotografies de l'arxiu de TMB del fotògraf  Josep Brangulí. L'estació, ubicada al final de la Via Laietana, entre el carrer d'Àngel Baixeras i la plaça d'Antonio López, justament davant de l'edifici de Correus, va estar en funcionament des del 1934 fins al 1972, quan la línia 4 es va perllongar fins a la Barceloneta. De fet havia estat pensada com a baixador provisional.

La mostra es pot visitar al Centre Cívic Pati Llimona fins al 17 d'abril.

Imatge
Antics apartats de correus (Foto: TMB)

Els antics apartats de correus també formen part d'aquesta exposició 

 

Darrera modificació
dijous, abril 5, 2018 - 08:18

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/espacios-su-tiempo-exposicio-que-fa-reviure-lestacio-de-metro-de-correus