Autor
Redacció

#TMBrecomana la col·lecció de Renaixement i Barroc al MNAC amb 22 obres inèdites

El Renaixement a Catalunya, el Segle d'Or espanyol i el Barroc català, juntament amb les col·leccions de Cambó i Thyssen-Bornemisza, conformen les 250 obres d'art de la nova exposició Renaixement i Barroc de la qual podem gaudir gràcies al fons del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

El gruix de l'exposició del MNAC, que abasta del segle XVI fins a principis del XIX, està format per obres pictòriques de Velázquez, Ribera, Zurbarán, Viladomat, Tintoretto, Fragonard, Tiepolo i Rubens, entre altres artistes.

Un dels atractius de la mostra és que la nova presentació inclou 22 obres que mai no havien estat exposades, entre les quals, dues peces: una del Greco i una altra de Goya. També es podrà contemplar per primera vegada un tapís flamenc que va ser adquirit per la Generalitat el 1557 i que també s’exposa com a part de l'exposició.

Les obres exposades de pintura, escultura, estampes, arts decoratives o dibuixos segueixen un criteri o narrativa temàtica. Així, per exemple, podem trobar el retrat, la natura morta, o la iconografia religiosa.
A més, la presentació s'ha enriquit amb material bibliogràfic que pertany a la col·lecció de la biblioteca del museu.

TMB hi col·labora fent-ne difusió.

Darrera modificació
dilluns, març 12, 2018 - 08:00

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmbrecomana-colleccio-de-renaixement-barroc-mnac-amb-22-obres-inedites