Autor
Toni Bravo

Reobre el Museu del Ferrocarril de Vilanova després de la primera fase de les obres

Per celebrar que torna a l'activitat, durant la resta del mes de febrer totes les persones que visitin el museu ferroviari gaudiran d'un preu especial de 4 euros.

El Museu del Ferrocarril de Catalunya torna a obrir les portes als visitants aquest dimarts, 13 de febrer, després de finalitzar la primera fase de les obres de rehabilitació i millora de les instal·lacions patrimonials, situades a Vilanova i la Geltrú.

Els treballs han permès fer una actuació en l'edifici principal de l'entrada, espai de recepció dels visitants i dels serveis generals del museu. La intervenció en aquest immoble dels anys 70, on es trobava l'antic economat de Renfe, s'ha centrat en la creació d'un gran espai de rebuda i distribució a la planta baixa. Les actuacions a la façana principal comprenen les obres d'una gran gelosia frontal que també serà porxo d'acollida als visitants.

També s'ha construït un nou bloc annex de dotze lavabos, que uneixen la històrica nau del pont grua amb l'edificació d'acollida del museu.

Altres actuacions en aquesta fase han estat la redistribució d'altres espais. Així, el Parc de la Vall de Núria, obsequi d'FGC amb motiu del 75è aniversari del Cremallera, ha canviat d'ubicació al mateix temps que la zona de pícnic, amb l'objectiu de crear un nou àmbit de lleure.

Per compartir i celebrar la nova etapa que enceta el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, durant la resta del mes de febrer, totes les persones que visitin el Museu gaudiran d'un preu especial de 4 euros.

Un projecte de renovació integral fins al 2020

Les obres continuaran fins a la tardor amb la rehabilitació i recuperació de la gran Nau de 1881 i la construcció d'una nova edificació que contindrà una part de la supermaqueta ferroviària interactiva, escala H0, del projecte Scòpic Miniatur Barcelona. Per fer-nos-en una idea, el trasllat fins a Vilanova i la Geltrú va necessitar set tràilers i dos camions.

La intervenció integral es pot fer gràcies a una subvenció de prop de dos milions d'euros que ha permès al museu, situat a l'antic dipòsit de locomotores de Vilanova i la Geltrú, fer una actuació a la totalitat de les seves instal·lacions. Les àrees expositives passaran de quatre a set i s'incrementarà la superfície en més de 1.300 metres quadrats.

El Museu del Ferrocarril de Catalunya és gestionat per la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, de la qual TMB n'és membre.

Darrera modificació
dimecres, febrer 14, 2018 - 17:08

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/reobre-museu-ferrocarril-de-vilanova-despres-de-primera-fase-de-obres