Autor
Redacció

#TMBrecomana la X edició dels Premis Gaudí, la festa del cinema català

La nit del 28 de gener a l'Auditori Fòrum-CCIB tindrà lloc la gala de lliurament dels X Premis Gaudí, produïda per l'Acadèmia del Cinema Català, El Terrat i Televisió de Catalunya.

La gran nit del cinema estarà dirigida per Lluís Danés i presentada per l'actor David Verdaguer. Durant la cerimònia, l'actriu Mercedes Sampietro rebrà el Premi Gaudí d'Honor en reconeixement a la seva trajectòria a la pantalla, el teatre i el doblatge.

De les 30 pel·lícules que competeixen al certamen en aquesta edició, opten al Gaudí a la millor pel·lícula Brava, Estiu 1993, Incerta glòria i La película de nuestra vida. Júlia ist, La librería, La llamada i Tierra firme són les que opten al Gaudí a la millor pel·lícula en llengua no catalana.

Quant al nombre de nominacions, Incerta glòria, d'Agustí Villaronga, encapçala la llista amb 16, seguida d'Estiu 1993 (14), l'opera prima de Carla Simon; La librería (12), d'Isabel Coixet, i Tierra firme (11) de Carlos Marquès-Marcet.

A més, l'Acadèmia de Cinema Català ha creat el Premi Especial del Públic a la millor pel·lícula amb motiu del 10è aniversari dels Premis Gaudí. Es pot votar fins al 22 de gener. Entre tots els participants se sortejarà un gran premi que inclou dues entrades per a la gala dels 10 Premis Gaudí, un passi VIP doble d'un any per anar als cinemes del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya i una subscripció anual a FilminCat.

La gala de lliurament dels X Premis Gaudí es podrà seguir en directe per TV3 i Catalunya Ràdio.

TMB hi col·labora fent-ne difusió.

Darrera modificació
dilluns, gener 22, 2018 - 08:36

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmbrecomana-x-edicio-premis-gaudi-festa-cinema-catala